El Barça esclafa el Fuenlabrada al Palau (87-53)

L'equip de Bartzokas persegueix ser cap de sèrie en el 'play-off' de la Lliga

jcarmengol38329094 gra104  barcelona  27 12 2016   el jugador sueco del montaki170507144639

jcarmengol38329094 gra104 barcelona 27 12 2016 el jugador sueco del montaki170507144639 / Andreu Dalmau

3

Arriben les jornades decisives a la Lliga ACB i els equips es posicionen per recollir la nota definitiva de la temporada. En aquest context, a falta de dues jornades, el Barça segueix lluitant per tenir avantatge de pista en l’inici del play-off i, a ser possible, evitar el Madrid en unes hipotètiques semifinals, objectius que va encaminar bé ahir amb una còmoda victòria sobre el Fuenlabrada (87-53), mentre que el Joventut es va assegurar la permanència amb un brillant triomf a costa del descendit ICL Manresa (100-66). Juntament amb la Penya, el Río Natura Obradoiro també ha eludit ja el descens, i l’última plaça serà per al guanyador del Saragossa-Betis. I, per dalt, decidits ja els noms de set equips que lluitaran pel títol, la vuitena plaça serà probablement per al Morabanc Andorra gràcies a la seva excel·lent victòria d’ahir sobre el València (89-84), la primera en sis enfrontaments.

El Palau Blaugrana va tornar a ser testimoni de l’eficàcia d’un Barça recuperat, que va aconseguir la seva tercera victòria consecutiva en la competició i la sisena seguida a casa. I això a pesar de la baixa de Justin Doellman, lesionat una altra vegada a la mateixa cama, i al fet que Georgios Bartzokas reservés Juan Carlos Navarro per al decisiu partit d’aquest dijous davant l’Iberostar Tenerife, a una sola victòria dels blaugranes. A l’èxit d’ahir hi va contribuir també la presència al feu blaugrana d’un equip, el Fuenlabrada, que no ha sigut capaç de guanyar al Palau en les seves 20 visites.

SEGON QUART DECISIU / El Barça, després d’una arrencada al ralentí, va resoldre el xoc en el segon quart (30-11, per anar-se’n al descans 46 a 27). L’encert de Vezenkov (14 punts), els quatre triples sense error d’Oleson i el doble-doble de Tomic (12 punts i 10 rebots per a 24 de valoració) en tan sols 21 minuts van ser arguments més que suficients per tombar la feble oposició de l’equip madrileny. La superioritat manifesta de l’equip blaugrana va permetre al seu tècnic donar minuts, a més, a homes que, com Xavier Munford i Stefan Peno, a penes havien trepitjat últimament el parquet del Palau.

El gir del xoc va arribar amb una tècnica a Bartzokas que va semblar despertar els seus jugadors, que li van endossar un parcial de 23-5 al Fuenlabrada abans del descans a base de triples. Després, amb el partit decidit, un altre parcial de 16-0 en l’últim quart va portar el Barça a la màxima diferència ( 37 punts en el minut 38, amb 85-48) davant un Fuenlabrada amb pocs arguments i tan sols Popovic i Cruz per sobre dels 10 punts.

EL MANRESA, DESMUNTAT / Mentrestant, a pocs quilòmetres, la Penya, amb el seu nou president Juanan Morales a la llotja, feia una gran celebració de la seva permanència en la màxima categoria amb una festa anotadora davant el desnonat Manresa, en què tan sols va brillar l’ex-verd-i-negre Pere Tomàs (18 punts) i que tan sols va plantar cara en els primers 14 minuts.

Al Joventut, en canvi, cinc dels seus homes van passar dels 10 punts, encapçalats pels 15 d’Abalde, els 14 de Jordan (amb 25 de valoració) i els 13 de Sàbat, autor a més de 9 assistències i 3 triples per a un 24 de valoració. Tomàs va mantenir el Manresa en el partit fins al minut 14 (28-28), però el Joventut es va disparar en els següent parcials i va arribar a tenir fins a 35 punts d’avantatge.