BÀSQUET

La Penya segella mitja salvació amb un triomf rotund contra el Bilbao

Els verd-i-negres dominen des del principi fins al final en l'últim partit de Villacampa a la presidència (82-55)

GRA111. BADALONA (BARCELONA), 23/04/2017. El base del Joventut, Albert Sabat (d), controla la pelota ante la oposición de Jonathan Tabu (i), del RETabet Bilbao, durante el partido de la trigésima jornada de Liga ACB de Baloncesto disputado esta mañana en Badalona. EFE/Alejandro García

GRA111. BADALONA (BARCELONA), 23/04/2017. El base del Joventut, Albert Sabat (d), controla la pelota ante la oposición de Jonathan Tabu (i), del RETabet Bilbao, durante el partido de la trigésima jornada de Liga ACB de Baloncesto disputado esta mañana en Badalona. EFE/Alejandro García / Alejandro García (EFE)

1
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

La salvació està molt més a prop per al Divina Joventut, que necessitava una victòria davant del Bilbao Basket i no tan sols la va aconseguir sinó que a més la va adornar amb una de les millors actuacions de la temporada (82-55).

L’Olímpic va vibrar amb el rotund triomf i, sobretot, Jordi Villacampa s’ho va passar molt bé en l’últim partit al capdavant del club. Després de 17 anys a la presidència, l’emblemàtic exjugador serà substituït demà dimarts en l’assemblea d’accionistes que nomenarà el seu substitut, segurament el també exjugador Juanan Morales, que ja forma part de la junta actual.

L’equip de Diego Ocampo es va fer creditor al premi amb el seu domini des del principi fins al final, que li va assegurar la desena victòria en el campionat, fet que li atorga un marge de dos d’avantatge sobre el Betis, el penúltim classificat, quan falten cinc jornades.

JOC CORAL

Notícies relacionades

Amb una actuació coral excel·lent, els verd-i-negres es van buidar a la pista, agafats al caràcter de Sergi Vidal i a les bones ratxes d’encert exterior en moments puntuals de Terry Smith, Bogdanovic Abalde i als seus bons percentatges en el triple (12 de 25, el 48%). Això va permetre a la Penya encarrilar el triomf en els dos primers quarts (39-22, en el descans) i afrontar la segona meitat amb molta confiança.

El Bilbao, limitat per les lesions (Bamforth) i els problemes físics no va poder ni competir, amb el seu principal referent ofensiu, Álex Mumbrú, molt apagat (2 punts, amb 1 de 14 en tir).

Divina Joventut, 82 - Bilbao Basket, 55

Parcials: 19-10; 20-12; 24-18; 19-15