L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça s'acomiada d'Europa amb una altra derrota

L'equip blaugrana cau en la pròrroga contra el Fenerbahçe i Navarro supera la barrera de 4.000 punts en la competició (68-65)

lmendiola37957979 istanbul  turkey   april 06   tyrese rice   2 of fc barcelon170406210812

lmendiola37957979 istanbul turkey april 06 tyrese rice 2 of fc barcelon170406210812 / Aykut Akici

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça no es va poder acomiadar de l’Eurolliga emportant-se un bon regust del seu últim partit.  L’equip de Georgios Bartzokas hi va posar treball i ganes durant molts minuts però li va tornar a faltar consistència i una mica més d’efectivitat per arrencar el triomf a la pista del Fenerbahçe, on va caure després d’una pròrroga (68-65). Res de nou a aquestes altures. L’única cosa positiva va ser la nova marca de Juan Carlos Navarro, que va sumar quatre punts i es va convertir en el primer jugador en la competició europea que arriba a la frontera dels 4.000 punts.

Malgrat els nervis i el mal joc, l’equip de Zeljko Obradovic es va assegurar la victòria en un matx que va necessitar la pròrroga gràcies a algunes pinzellades de talent de Bogdanovic (15 punts, 3 triples) que van deixar sense premi el bon treball de Tyrese Rice (19 punts) i Claver (15 punts, 7 rebots) en el costat barcelonista.

«M’hauria agradat aconseguir aquesta marca amb una victòria i fer-ho a casa, però no ho hem aconseguit», es va lamentar Navarro al valorar la seva nova marca. «És una xifra important i estic orgullós de ser el primer a aconseguir-la. Però ha sigut, en general, una temporada bastant difícil, amb molts problemes i no hem entrat als 'play-off', així que no puc estar gaire content».

AVANTATGE DESAPROFITAT

El Barça va tenir a les seves mans l’opció de poder sentenciar durant el temps reglamentari. Amb avantatge en el marcador (56-58) va desaprofitar la seva penúltima possessió, amb una pilota perduda per part de Claver. I, després d’una cistella de Bogdanovic que donava l’empat a l’equip turc, va disposar d’una altra acció de cinc segons, però també va ser incapaç d’anotar. Amb moltes baixes per al partit d’Istanbul (Renfroe, Oleson, Faverani, Doellman, a més de Ribas i Lawal) l’equip es va trobar ja sense energia en els cinc minuts finals per contrarestar el protagonisme de Bogdanovic, heroi tardà de la vetllada amb 7 dels 10 punts anotats pel seu equip.

XAVI PASCUAL, QUART

El Fenerbahçe està lluny de ser l’equip temible que s’intuïa per potencial i per la presència d’Obradovic a la banqueta. Malgrat haver-se classificat per a quarts, apareix com un equip irregular, que necessitarà fer un pas endavant per guanyar-se un lloc a la final four. Però tot i així en va tenir prou amb l’aparició de Bogdanovic, amb bons minuts de Kalinic, de Sloukas i, sobretot, amb el domini rebotejador d’Udoh (15 rebots, 6 en atac).

Notícies relacionades

L’última jornada va servir perquè el Panathinaikos, l’equip de l’expreparador blaugrana Xavi Pascual, s’assegurés la quarta plaça, posició que li donarà avantatge de pista en els play-off. La va aconseguir amb una contundent victòria a la pista del Maccabi (61-81), una altra de les víctimes il·lustres que queda fora del grup dels vuit escollits. 

La lligueta es tancarà avui amb un partit a vida o mort entre el Darussafaka d’Istanbul i l’Estrella Roja de Belgrad. El guanyador s’assegurarà una plaça en les eliminatòries de quarts de final, que es disputaran entre el 18 d’abril i el 2 de maig, en un 'play-off' al millor de cinc partits. També tancarà avui la seva participació el Reial Madrid, ja amb la primera plaça de la fase regular assegurada. L’equip de Pablo Laso rebrà a casa l’Anadolu Efes, l’equip de Perasovic, que també tindrà plaça als quarts.