L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Panathinaikos de Pascual enfonsa encara més el Barça

L'equip blaugrana decep a Atenes i suma la seva setena derrota consecutiva com a visitant (71-65)

lmendiola37025783 sad01 atenas  grecia   24 01 2017   el p vot croata del barc170124213653

lmendiola37025783 sad01 atenas grecia 24 01 2017 el p vot croata del barc170124213653 / SPYROS CHORCHOUBAS

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Decepció rere decepció, el camí del Barça per l’Eurolliga lluny del Palau sembla un pendent sense fi. L’equip blaugrada es va tornar a estavellar contra el Panathinaikos de Xavi Pascual en l’intent d’escapar-se de la seva ratxa negativa. Una altra derrota (71-65). La setena consecutiva com a visitant, que l’allunya molt més del seu objectiu de classificar-se entre els vuit primers, que lluitaran per la final four.

No hi ha manera que el Barça canviï la seva dinàmica. Ni amb Faverani, acabat de fitxar, ni sense. Mentalment és un equip feble de caràcter. Amb l’autoestima molt baixa. La falta de continuïtat, la irregularitat, els problemes de confiança que transmet el bloc de Bartzokas l’encadenen i li impedeixen aixecar-se a Europa, on l’exigència és molt alta, massa per a un bloc allunyat del nivell que hauria de tenir.

La història que ha viscut el Barça en aquesta Eurolliga es va tornar a repetir a Atenes. L’equip blaugrana sempre va anar a remolc, amb opcions d’agafar el control, però incapaç de fer el pas definitiu. Les 21 pilotes perdudes són una mostra de la seva inconsistència, que s’agreuja per la falta d’un líder clar, tot i que Rice (12 punts) ho intentés, però sense gran inspiració (vuit pilotes perdudes).

El Panathinaikos tampoc va firmar una gran actuació però sí que va ser molt més consistent. El quadro de Pascual va anotar més triples (11), va defensar amb molta més contundència (de vegades per sobre del límit de la falta) i va trobar sempre algú que tibés els seus companys, un líder emocional: Bourousis, amb 14 punts i 11 rebots; Rivers (13) o James (10). Molt més del que va ensenyar el Barça.

EL LLAST DE LES PÈRDUES / Ofensivament, el Barça va estar molt espès, sense cap referent clar per encomanar-s’hi. Però el que el va afectar de manera especial van ser les pèrdues de pilota, excessives, i la falta de confiança que transmeten els seus homes, enredats en una espiral negativa que ha atrapat Rice, però també Renfroe (12 minuts, zero punts), Navarro (cinc punts, en 12 minuts), o Tomic (quatre punts, 10 rebots) que ha perdut força.

El Panathinaikos tampoc viu per un moment de joc brillant (havia perdut tres dels seus últims quatre partits), però té jugadors de caràcter, que assumeixen el lideratge i això li va donar la iniciativa.

Notícies relacionades

L’equip de Xavi Pascual va viure de la inspiració individual i dels seus percentatges des del triple (11 de 30), amb els quals van anar sufocant els intents de l’equip blaugrana de canviar el guió, fins i tot amb el retorn anticipat de Perperoglou als blaugranes, per qui va apostar Bartzokas per guanyar consistència.

El Barça ho va intentar sobretot en un últim període en què, sempre amb l’aigua al coll, va tenir diverses oportunitats de posar-se al davant (55-54, m. 33; 69-65, m. 38). Però en cada ocasió va aparèixer l’error. Koponen, Rice i Vezenkov van ser els que van mostrar més agosarament. Però a l’equip li va faltar més química i convicció per canviar una tendència que apunta a condemna irreversible a Europa.

Panathinaikos, 71 - FC Barcelona, 65

FC Barcelona:  Rice (12 ), Navarro (5), Claver (5), Doellman (11), Tomic (4) –cinc inicial– Faverani (10), Vezenkov (8), Koponen (10), Renfroe (-), Perperoglou (-). 8 de 18 triples (Vezenkov, 2) 37 rebots, 7 of. (Tomic, 10). 16 assistències (Rice, 5).Parcials: 15-13; 21-26; 18-17; 17-19