BÀSQUET

Faverani carrega d'energia el Barça

El Barça obre davant el Panathinaikos avui, dimarts, una setmana amb tres partits clau revitalitzat per la intensitat del pivot brasiler

lmendiola36945209 barcelona  spain   january 19   vitor faverani   13 of fc ba170123200203

lmendiola36945209 barcelona spain january 19 vitor faverani 13 of fc ba170123200203 / Rodolfo Molina

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Panathinaikos de Xavi Pascual, aquest vespre a Atenes (19.45 hores). El Baskonia, divendres al Palau Blaugrana. Tots dos, partits de l’Eurolliga. I, novament, l’equip basc diumenge que ve a Vitòria, en duel de la Lliga Endesa. La setmana que espera el Barça és terrible.

Tal com està l’equip blaugrana en la competició europea, a dues victòries del vuitè lloc, l’últim que dona accés al play-off quan queden 12 jornades, serà una setmana decisiva, que els blaugranes afronten amb noves energies pel revulsiu que ha suposat el fitxatge del pivot brasiler Vitor Faverani, esplèndid en el debut contra l’Anadolu Efes (18 punts, 6 rebots) i la recuperació del pivot senegalès Moussa Diagné, que estava cedit al Fuenlabrada.

«Cada partit que ens queda és una final», admet el tècnic Bartzokas. «És clar que no serà una setmana fàcil, però només podem pensar en el partit del Panathinaikos, que serà molt difícil».

El vestidor ha acollit bé la presència de Faverani. La seva arribada després de l’acomiadament disciplinari de Dorsey pot suposar tot un punt d’inflexió. «Contra l’Efes va fer un partidàs, ens va aportar molta energia i va lluitar per totes les pilotes. Això és el que de debò ens fa falta», reconeix l’escorta Petteri Koponen.

«És un jugador amb molt de talent, que ens pot donar coses diferents de les de Tomic, ja que és una mica més explosiu», remarca Pau Ribas, amb qui va coincidir en la seva etapa a València.

Sorprès pel bon peu amb què ha entrat al vestidor, Faverani encaixa aquests elogis des de la modèstia. «L’únic que vaig intentar va ser ajudar l’equip en el que em van demanar: a donar energia, a millorar els bloquejos. És el joc que m’agrada», va explicar el brasiler, conscient que el partit a disputar avui a Atenes serà un examen exigent a l’Eurolliga. «Sé que estic al màxim nivell del bàsquet a Europa. I el desafiament no m’espanta. Per la meva part, hi posaré tota l’energia i la il·lusió. Però necessitarem una mica d’encert i de sort per guanyar allà, tot i que l’equip està preparat», explica.

Notícies relacionades

«Cal guanyar a fora si volem fer un pas endavant i ficar-nos entre els vuit primers», remarca Bartzokas, que sap que serà molt complicat l’enfrontament amb el Panathinaikos. «Espero un partit dur. És una de les pistes més complicades d’Europa i es tracta d’un equip experimentat, amb un bon tècnic i bons jugadors».

L’entrenador grec va valorar també de forma molt positiva el retorn al Palau Blaugrana de Diagné. «És un jugador jove, amb energia, amb moltes ganes de jugar. Crec que ens ajudarà després de l’experiència que ha adquirit a l’Eurocup i a la Lliga amb el Fuenlabrada», va afegir Bartzokas, que té la intenció de comptar amb el senegalès ja per al partit europeu de divendres contra el Baskonia.