L'EUROLLIGA

Faverani i Koponen canvien la cara del Barça

L'esplèndid debut del brasiler i els triples del finlandès ajuden es blaugranes a tobar l'Anadolu Efes (89-78)

cmontanyes36944177 170119220637

cmontanyes36944177 170119220637

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El debut de Faverani va ser el millor antídot per a la crisi d’ansietat i de resultats que viu el Barça i per impulsar-se cap a un triomf sedant davant l’Anadolud Efes en la competició europea(89-78).

L’actuació del nou fitxatge blaugrana va canviar la cara d’un equip anèmic, amb unes constants vitals que van estar sota mínims en el primer temps (33-34) i que semblava llançat cap a una altra decepció. Jugant amb una eficàcia i una desimboltura impròpia per a algú que tot just porta dos entrenaments, Faverani va aportar 18 punts i 8 rebots, sòlids fonaments per al triomf, números inabastables per a Dorsey ni en el seu millor estat de forma.

Però amb la revitalitzant actuació de Faverani, que gairebé va convertir Tomic en un espectador (només 2 punts del pivot croat, en 13 minuts, castigat per les faltes personals) no n’hi hauria hagut prou per tombar un ambiciós Anadolu Efes, llançat per l’encert de l’exjugador del Joventut Brandon Paul, autor de 25 punts i 6 de 12 triples.

Per aconseguir-ho, el nou pivot blaugrana va trobar l’ajuda de Peteri Koponen, sensacional des de la línia del triple, que va sortir al rescat dels seus companys quan la pressió de l’equip turc era més gran. Des-

prés d’un tercer quart sensacional, en què va fer 30 punts, del millor que ha jugat últimament, el Barça va portar el seu avantatge fins als 15 punts (70-55). Però l’equip de Perasovic el va retallar perillosament a base de triples en un tres i no res (75-71, m. 36). 

VUITENA VICTÒRIA

L’encert de Koponen (20 punts, 6 de 8 en triples) va fer saltar pels aires la resistència de l’equip turc i va aclarir el camí a un triomf, el vuitè en la competició europea per als barcelonistes, que li arriba com aigua beneita.

En aquests 10 brillants minuts del tercer quart, el Barça va condensar tot el potencial que és capaç de desplegar. Després d’un primer temps negat, Navarro es va despertar amb set punts consecutius. Després va ser Faverani qui es va encarregar de prendre-li el relleu, encadenant dues accions de cistella i tir lliure addicional, resoltes amb dos mats carregats de coratge. Fins i tot Claver, desaparegut en el primer temps (zero punts), es va encomanar del desplegament d’adrenalina de l’equip en aquesta fase del partit i es va deixar anar en atac, cosa que habitualment no fa, per convertir-se amb els seus 15 punts (3 de 3 en triples) i 5 rebots en un altre puntal de la victòria.

Notícies relacionades

Només així, amb diversos jugadors endollats, el Barça va aconseguir canviar la dinàmica negativa de les últimes setmanes (venia de dues derrotes consecutives, l’última al Palau) i aclarir un panorama enfosquit per la falta de resultats, la delicada situació en la competició europea, lluny de les posicions de 'play-off', i la pèssima imatge de diumenge passat a Tenerife.

El mal moment de Rice (6 punts, 1 de 8 en tir) i de Doellman (9 punts), que no acaben de sumar, segueix sent un llast per al quadro blaugrana, quan haurien de ser dos dels homes que marquen diferències. El pols i els signes vitals de l’equip els necessiten. Només així podrà afirmar-se que l’efecte Faverani és una realitat. 

FC Barcelona, 89 - Anadolu Efes, 78

Anadolu Efes: Granger (6), Osman (-), Paul (25 ), Brown (-), Dunston (5 ) –cinc inicial- Thomas (8 ), Honeycutt (11), Heurtel (18), Mutaf (3 ), Kirk (2 ) .  12 de 30 triples (Paul, 6) 31 rebots, 10 d'of. (Dunston, 8). 10 assistències (Granger, 3).Parcials: 16-15; 17-19; 30-19; 26-25