BÀSQUET

Rice dóna el triomf al Barça en un final agònic

Dos tirs lliures del base blaugrana decideixen un partit embogit davant el Gran Canària (79-78)

lmendiola36513506 bar a gran canaria  basket  foto jm arolas161204213111

lmendiola36513506 bar a gran canaria basket foto jm arolas161204213111 / JM AROLAS

3
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Una falta en l’últim segon va condemnar el Barça fa una setmana a la pista de l’Unicaja, enviant-lo a la pròrroga. I una falta en l’últim segon li va permetre ahir assegurar la victòria davant el Gran Canària (79-78), el rival que el va derrotar en la final de la Supercopa.

El base nord-americà Tyrese Rice va aparèixer, amb dos tirs lliures transformats, per salvar de la crema l’equip blaugrana en un partit embogit, que els jugadors de Bartzokas van tenir de cara quan faltaven quatre minuts amb un avantatge còmode de 10 punts (75-65) i que també van estar a punt de perdre després d’encaixar un parcial de 13-2 en els minuts finals. La inspiració de Kuric, autor de quatre triples en l’últim període, va estar a punt de portar a la glòria l’equip de Casimiro. El protagonisme de Rice el va evitar de forma paradoxal, perquè el base de Richmond va fer un dels seus partits més fluixos aquesta temporada.

Amb la seva estrella a la pista, el Barça va tenir un balanç negatiu de -15. Amb el debutant Alex Renfroe al timó, va ser de +16. El paper d’heroi, però, va ser per a Rice.

«Hem arribat amb un avantatge de 10 punts als últims minuts, però ells han encadenat quatre o cinc triples de forma increïble que ens han complicat molt el triomf. Per nosaltres és una victòria molt important», va admetre Bartzokas.

BANQUETA EFECTIVA

En realitat els jugadors de banqueta són els que van treure el Barça de l’empantanegament en què va viure durant molts minuts davant el Gran Canària. Els números van resultar demolidors: 47 punts dels suplents blaugranes per 25 dels canaris.

Renfroe va estar al comandament de les operacions en la millor versió del Barça en el partit i durant molts minuts va fer oblidar Rice, reservat a la banda. L’aportació del debutant, unida a un últim quart sensacional de Dorsey (va rebotejar, va taponar, va robar pilotes, va donar assistències i va anotar), i també  a un joc molt consistent de Perperoglou i de Vezenkov, va donar al Barça l’estabilitat i la bona línia de joc que va perseguir sense èxit durant molts minuts.

El Gran Canària no es va rendir mai i es va mantenir en la lluita, per més que el Barça va amenaçar d’escapar-se en alguna fase. L’equip de Casimiro va articular el seu joc al voltant d’un dominador Pasecniks (18 punts i 5 rebots va aportar el pivot letó de 20 anys) i va carregar bé el rebot ofensiu, i això li va donar segones oportunitats que va saber aprofitar. El treball d’O’Neale, Salin i la direcció d’Oliver van reforçar l’aposta. I en els últims minuts, va aparèixer el talent de Kuric, la seva millor carta, que va estar a punt de condemnar el Barça.

L’ICL Manresa, per la seva banda, no va poder frenar la ratxa de l’Unicaja que es va imposar al Nou Congost (67-84) i va sumar la setena victòria en els últims vuit partits amb un paper protagonista de l’exmanresà Musli (16 punts i 10 rebots). L’equip d’Ibon Navarro és cuer amb una sola victòria en 10 jornades.

FC Barcelona, 79 - Gran Canària, 78

Gran Canària: McCalebb (2), Salin (11), O’Neale (12), Báez (10), Pasecnicks (18) –cinc inicial--, Hendrix (4), Oliver (6), Pauli (-), Rabaseda (3), Kuric (12), Aguilar (-).  11 de 25 triples (Kuric, 4) 34 rebots, 13 of. (O’Neale, 8). 19 assistències (McCalebb, 9).Parcials: 23-19; 22-20; 11-20; 23-19

ICL Manresa, 70 - Unicaja, 89

Unicaja: J. Smith (9), Lafayette (8), Waczynski (17), Suárez (11), Ndiaye (3) --cinc inicial-- Okouo (-), Fogg (6), Díaz (11), García (-), Brooks (4), Musli (16).  9 de 25 triples (Díaz, 3) 33 rebots, 10 ofensius (Musli, 10). 24 assistències (Suárez, 6).Parcials: 16-31; 20-19; 16-23; 18-16