Luka Doncic, el nou fenomen

El base de 17 anys del Madrid explota amb 23 punts i 11 assistències davant el Fuenlabrada

1
Es llegeix en minuts

L’ascens de Luka Doncic (Ljubljana, 28 de febrer de 1999) a l’elit del bàsquet s’està produint a un ritme de rècord. En un partit de tràmit ahir diumenge contra el Fuenlabrada, resolt amb un triomf rotund (92-76), el 'nen meravella' del Madrid va oferir una actuació per recordar: 23 punts i 11 assistències, que a més de suposar el seu límit personal, igual que el de valoració (34), elconverteix en el jugador més jove de la Lliga ACB a aconseguir un doble-doble.

És una fogonada més en una carrera que comença a entendre’s des de l’excepcionalitat. Igual que va passar amb la de Ricky Rubio. Possiblement la seva irrupció és la més impactant dels últims 20 anys i les previsions del draft de la NBA del 2018, el primer en què es podria inscriure, el situa al Top 5.

  

«Les coses m’estan passant molt ràpid i estic molt content perquè el que m’agrada és jugar a bàsquet. Tenim una plantilla de grans jugadors i tots m’ajuden a ser millor», va explicar Doncic després de la victòria.

Talent precoç

Notícies relacionades

Els tècnics i els jugadors que han coincidit amb ell, sempre en una categoria dos o tres anys més gran de la que li correspondria, parlen d’un noi amb cara de nen i cos de jugador d’elit que, des que va recalar al planter del Madrid als 13 anys, destaca a més per la seva humilitat i la seva educació exquisida. «Luka ha tingut una progressió molt bona des que va arribar. És una mica un jugador total. Ha jugat molt bé i ha sabut llegir molt bé les defenses que li ha plantejat el Fuenlabrada», el va elogiar també el seu tècnic, Pablo Laso.