Una altra prova per al Barça a Tel Aviv

La millora de Koponen és l'únic reforç de la delmada plantilla de Bartzokas

 

jdomenech36075852 gra475 barcelona 28 10 2016   el base finland s del barcelon161101173229

jdomenech36075852 gra475 barcelona 28 10 2016 el base finland s del barcelon161101173229 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

a lenta millora de Petteri Koponen és l’únic reforç de la plantilla del Barça Lassa en la dura travessia pel desert dels blaugranes. Les lesions segueixen llastant el grup, tot i que les dues últimes victòries (contra el Bromse Bamberg i el Fuenlabrada) han alleujat Georgios Bartzokas. «Quan guanyes, tothom creu més en l’equip», va dir el tècnic abans de marxar a Tel Aviv.

    La consigna de Bartzokas davant la difícil visita al Maccabi Fox i mentre dura la mala ratxa és la de «resistir» per no allunyar-se del capdavant en el campionat continental. El Reial Madrid apareix a l’horitzó (diumenge) a la Lliga Endesa. El conjunt macabeu també arrossega problemes: va perdre els dos primers partits i el seu entrenador, Erez Edelstein, va ser destituït. Rami Hadar, un dels assistents, ha sumat dos triomfs i presenta els mateixos números que el Barça (2-2).

CAP REFORÇ/ Bartzokas no ha pogut recuperar cap jugador. Només compta  amb l’aportació afegida que pugui oferir Koponen, que es va integrant a poc a poc en la competició després d’haver estat dos mesos de baixa per l’accident de trànsit que va patir. «Intentaré ajudar l’equip donant el cent per cent, siguin els minuts que siguin», va afirmar el base finlandès.

    Juan Carlos Navarro (isquiotibials), Justin Doellman (esquinç de turmell) i els lesionats de llarga durada com Shane Lawal (trencament del tendó rotular) i Pau Ribas (trencament del tendó d’Aquil·les) no estan disponibles, i la debilitat del Barça és evident ja que li falten tres dels homes més anotadors.

    Bartzokas consolida la resistència en la defensa: els blaugranes són els que han encaixat menys punts en la competició (286, 71,5 de mitjana), però són el pitjor atac (284, 71 de mitjana). El Maccabi és tot al contrari: és el segon millor atac (compta amb tres dels màxims anotadors: Goudelock, Weems i Devin Smith) .

Notícies relacionades

ANY COMPLICAT / El conjunt barcelonista va donar símptomes de recuperació a Fuenlabrada. Vezenkov, Perperoglou i Oleson van aportar els punts perduts amb les absències de Navarro, Doellman i Ribas, i han de seguir secundant Rice i Tomic en atac. Koponen va jugar 17 minuts i va anotar 6 punts, alleujant un Rice espremut en el començament de la temporada.

    «Quan els tinguem tots recuperats de les lesions, serem un equip més complet», va afirmar Koponen. «Aquest any, l’Eurolliga serà molt llarga i complicada», va afegir el base. «És una marató», va ratificar Bartzokas, que es va esforçar a  «ser positiu» i confiar en un futur millor.