El Barça acaba la seva marató amb una victòria a Fuenlabrada

L'equip de Bartzokas ha hagut de jugar cinc partits en els últims 10 dies

jcarmengol36098114 gra089  fuenlabrada  c a  de madrid   30 10 2016   el escolt161030144946

jcarmengol36098114 gra089 fuenlabrada c a de madrid 30 10 2016 el escolt161030144946 / Paco Campos

3
EL PERIÓDICO / FUENLABRADA

El Barcelona Lassa ha escapat viu de la trampa del Fuenlabrada derrotant el Montakit (75-78) en un partit que va decidir el caràcter i la personalitat dels seus jugadors, que van aconseguir la victòria malgrat l'expulsió per dues tècniques de l'entrenador grec Georgios Bartzokas.

El nord-americà Brad Oleson (11 punts, 4 rebots, 2 assistències), el grec Stratos Perperoglou (17 punts i 6 rebots) i el búlgar Alexander Vezenkov (13 i 8) han liderat un Barça Lassa que ha sabut sobreposar-se a un partit que es va quedar al mateix temps sense el pivot nord-americà Joey Dorsey i sense Bartzokas.

El conjunt blaugrana, que disputava el seu cinquè partit en 10 dies (entre Lliga o Eurolliga), va tenir la bona notícia del debut del finlandès Petteri Koponen a la Lliga Endesa, amb uns prometedors sis punts i cinc rebots en 17 minuts. El Barça ha acabat bé la seva marató de partits, ja que a la seva victòria de divendres al Palau davant el Brose Basket Bamberg alemany s'hi ha d'unir el d'avui al pavelló Fernando Martín.

Per la seva part, el Fuenlabrada va oferir un bon espectacle i va incrementar molt les seves prestacions defensives davant el seu públic, després d'haver patit una duríssima derrota a Gran Canària davant l'Herbalife, però es va quedar sense una victòria que va arribar a acariciar. El senegalès Moussa Diagné (14 punts, 7 rebots), el serbi Ivan Paunic (18 punts), i el croat Marko Popovic (13 punts) van liderar els de 'Jota' Cuspinera, que no va poder comptar amb el nord-americà David Wear amb molèsties físiques, sí amb el recentment fitxat Xavi Rey. L'equip madrileny compta amb dos cedits del Barça, l'esmentat Diagné i el base Ludde Halanson.

PERPEROGLOU, DECISIU

El Fuenlabrada va començar el partit per davant amb triples de Ian O'Leary i Ludde Hakanson (6-0), davant un Barcelona entumit que va necessitar diversos minuts per trobar Ante Tomic per dins i Tyrese Rice per l'exterior (11-12, m. 6), encara que els locals, liderats per Rolands Smits i Paco Cruz, es van mantenir per davant al final del quart (20-18).

L'arrencada del segon parcial va tenir un nom, el de Perperoglou, que si bé havia passat sense pena ni glòria pel primer quart, es va revelar en el segon amb 12 punts per a un avantatge blaugrana 24-30 (m. 13). Cuspinera va parar el partit, va introduir a Diagné i Popovic, i va recuperar la iniciativa en el marcador (34-32, m. 16) en una fase convulsa amb tècniques a Bartzokas i Ryce per dues protestes.

Va ser el moment del polèmic Joey Dorsey, que es va portar tres personals i una tècnica, però va aportar quatre punts i cinc rebots (3-12 en captures per al Barça en aquest quart), que junt amb alguns moments àlgids de Marcus Eriksson i Koponen van permetre al Barça marxar per davant en el descans (39-45).

DORSEY I BARTZOKAS, EXPULSATS

Diagné i Popovic, juntament amb rebots i tirs lliures de Chema González, van collar de nou el marcador (48-49, m. 25) davant un Barcelona que sols sumava des de la línia de tirs lliures, però resistia a l'efervescència del Fuenlabrada, que va encadenar dos triples de Paunic i una safata sota cèrcol de Llorca, refredades amb un triple de Vezenkov que va posar el 57-57 amb què es tancava el tercer acte.

El Fuenlabrada sabia que era la seva oportunitat i als triples d'Hakanson i Smits hi va afegir un esforç defensiu que va acabar per treure de polleguera el Barcelona, que en el minut 33 es va quedar sense Dorsey per una personal sobre Diagné i una tècnica posterior per protestar; i acte seguit sense entrenador, ja que Bartzokas va rebre la seva segona tècnica, també per protestar. Els locals guanyaven 66-62.

Encara sense tècnic sobre la pista, el Barcelona va treure la qualitat d'un gran de l'Eurolliga, liderat per l'exfuenlabrenyo Oleson i amb triples de Perperoglou i Vezenkov, que va quallar un gran partit tant al rebot com en el tir exterior i va posar un 66-73 a falta de 2.33 per al final, que semblava la plantofada definitiva, i ho va ser encara que els locals maquillessin el resultat amb el 75-78 final.

Fuenlabrada, 75 - Barcelona, 78

Àrbitres: Pérez Pizarro, Castillo i Fernández. Eliminats per cinc faltes personals el visitant Dorsey (min. 33), el local González (min. 35) i l'entrenador visitant Bartzokas per dues tècniques (min. 33).