L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça sobreviu la precarietat

Koponen reapareix i els blaugranes sumen el seu segon triomf en un agònic partit davant el Bamberg (78-74)

cmontanyes36075774 barca161028221517

cmontanyes36075774 barca161028221517 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

En un exercici de supervivència portat al límit, el Barça va superar el Bamberg (78-74) a l’Eurolliga i va sumar el segon triomf en quatre jornades. La victòria de l’equip de Bartzokas va arribar acompanyada d’una altra bona notícia, el retorn de Petteri Koponen, absent des de mitjans de setembre per accident de cot­xe. Rice va estirar l’equip en un últim quart agònic, que no es va resoldre fins que Vezenkov va anotar dos tirs lliures a quatre segons del final.

     La tessitura que travessa el Barça és complicada. Viu en una situació límit per les baixes i la costa no deixa de fer-se més dreta des de fa unes quantes jornades. La lesió de Pau Ribas, l’última desgràcia que ha viscut el vestidor, és un nou cop difícil de pair, que ha disparat totes les ­alarmes. 

MILLORA DE PERPEROGLOU I CLAVER

La reaparició de Koponen, en aquest sentit, és una mica de llum, encara que la seva tornada s’hagi accelerat a causa de les nombroses i importants baixes, sobretot de Navarro i Doellman. Bartzokas volia reservar-lo fins al partit de Lliga de diumenge. Però la lesió de Ribas, que segurament es perdrà la resta de temporada, el va portar a jugar contra el quadro alemany. I el retorn del base finlandès, absent des de mitjans de setembre, va donar aire a un equip necessitat de totes les rotacions possibles.

    El Barça va transitar pel partit amb l’única filosofia possible avui dia: resistir i tirar endavant com sigui sense perdre la fermesa. El Bamberg, un equip físic i intens, no l’hi va posar fàcil a més a més. Construït amb gust per l’italià Andrea Trinchieri, que va sonar com una de les alternatives a la banqueta blaugrana, compta amb recursos sobrats i talent, com el que aporten l’exbas­konista Causeur, Zisis o l’ala pivot alemany Daniel Theis, autor de 19 punts. 

    Així, el partit es va moure en marges escassos, en un intercanvi de cops del qual el Barça no va sortir molt malparat gràcies al pas endavant fet per la majoria dels homes de Bartzokas. Claver i Perperoglou, últimament absents, van ser dels més actius i també dels més intensos de la nit. 

Notícies relacionades

    També va ser notable l’aportació ofensiva de Tomic, a qui Bartzokas limita els minuts per la seva escassa intimidació defensiva, i tant Peno com Koponen van donar descans a Rice perquè arribés fresc a l’últim quart. També Vezenkov va donar un relleu de qualitat a Claver.

    Quan el Barça va connectar amb Tomic i quan els exteriors van encertar (6 de 14 triples), l’equip blaugrana va ser fins i tot capaç d’obrir mínims­ avantatges (57-50, m. 25). Però el Bamberg sempre va ser capaç de limitar els danys i mantenir-se viu en la lluita fins a l’últim quart, quan Rice va assumir el protagonisme (9 dels seus 18 punts ) i va arrossegar l’equip a la victòria. 

FC Barcelona, 78 - Bamberg, 74 

Bamberg: Causeur (19), Strelnieks (7) Heckmann (-), Melli (6), Veremeenko (2)-cinc inicial- Zisis (4), Staiger (3), Theis (19) Lo (5), Miller (7), Radosevic (2). 8 de 22 triples (Theis, 3). 29 rebots, 5 of. (Melli, 6). 13 assis. (Zisis, 6, 3).Parcials: 19-19; 21-19; 19-19; 19-17Àrbitres: Belosevic, Javor, Balak