El Barça guanya a Kazan amb una sensacional embranzida final (63-69)

Un parcial de 5-25 en sis minuts, amb tres triples de Navarro, solucionen una estrena que els blaugranes s'havien complicat

justin-doellman-fc-barcelona-lassa-eb16

2
JOAN CARLES ARMENGOL

El Barça va solucionar amb una extraordinària reacció final la seva estrena en la nova Eurolliga de bàsquet. El viatge a Kazan per debutar davant l’Unics, un dels rivals teòricament més assequibles dels 15 amb els quals s’ha d’afrontar l’equip blaugrana en aquest llarguíssim torneig, es presumia molt més còmode que aquells 3.700 quilòmetres de distància feien presagiar. Amb una embranzida sensacional (un parcial de 5-25 en els últims sis minuts), els homes de Georgios Bartzokas van sentenciar un partit pèssim per la seva part fins llavors i que anaven perdent de 14 punts al minut 33 (58-44).

La regularitat de Justin Doellman i l’aparició gairebé miraculosa del màxim anotador històric de l’Eurolliga, Juan Carlos Navarro, van capgirar el partit, i van desarborar un Unics Kazan que fins aquell moment havia sigut amo i senyor del partit. De cop i volta, l’equip blaugrana va començar a lluir les virtuts que no havia exhibit durant tot el xoc (intensitat defensiva, rebot i encert anotador) i, gràcies a tres triples del renascut Navarro (i 11 punts en aquells sis minuts), a l’aportació de Doellman (el més eficaç, amb 23 punts, 5 rebots i 25 de valoració) i a la conducció d’un desconegut Tyrese Rice (9 assistències, tot i que només 5 punts i 2 de 15 tirs convertits), el Barça va lligar de mans el conjunt rus i el va fer caure a la lona quan menys s’ho esperava.

CRÒNICA D’UN DESASTRE

Fins aquests sis minuts finals, el partit havia sigut la crònica d’un desastre anunciat. El Barça de Bartzokas és un equip en formació (amb sis jugadors nous), afeblit per les baixes (Ribas, Koponen, Lawal...) i en plena fase d’adaptació als nous esquemes del seu tècnic grec, que es desesperava a la banda del Basketball Hall de Kazan veient la poca intensitat i, en ocasions, les badades, dels seus jugadors, desencertats en totes les facetes del joc.

Després d’eixugar el 8-3 inicial gràcies als 11 punts de Doellman, el primer quart es va acabar amb un lleuger avantatge blaugrana (21-23). però aquí es van acabar les coses positives. En els 20 minuts següents, el Barça només va anotar 20 punts (per 30 del rival) i va entrar en l’últim quart amb totes les de perdre (58-44 al minut 33).

L’Unics, amb un encertat Langford (14 punts i 5 assistències) i el sorprenent Latavious Williams (12 i 15 rebots) s’havia fet amo del partit i de la zona, malgrat les seves evidents limitacions. Rice no n’anotava ni una (1 d’11 tirs fins llavors), a Navarro i Doellman els feien taps, el tir exterior no existia (7 punts entre Oleson, Vezenkov i Perperoglou) i Dorsey li donava pocs minuts de descans de qualitat a Tomic.

Però quan menys s’ho esperava l’Unics va emergir el millor Barça que, de la mà del ressuscitat Navarro, va protagonitzar una de les remuntades més sorprenents. Una millora que haurà de ratificar demà a Bilbao (on el Barça juga en Lliga en menys de 48 hores) i la setmana que ve amb la visita del Fenerbahçe, un rival ja d’entitat.