BÀSQUET

'Piculín' Ortiz torna a la presó

El pivot porto-riqueny que va jugar al Barça, condemnat el 2011 per possessió de marihuana, no ha complert amb totes les hores de servei comunitari

 

  / ADREES LATIF / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

L'exjugador de bàsquet José 'Piculín' Ortiz ha tornat a entrar a la presó. La jutge Carmen Consuelo Cerezo ha ordenat el seu ingrés al no complir amb les hores de servei comunitari imposades com a part de la seva sentència per possessió de marihuana. El dictamen de la magistrada inclou 45 dies de presó i les 278 hores que encara li queden pendents per completar del període de probatòria que va finalitzar al maig.

El porto-riqueny, que va jugar a principis dels anys 90 al FC Barcelona, va ser arrestat el juny del 2011 per posseir un cultiu de 218 plantes de marihuana, a més de 40 bales compatibles amb les utilitzades en rifles AR-15, en una residència de la seva propietat. Després de declarar-se culpable, va ser condemnat el novembre d'aquell any a sis mesos de presó i nou més d'arrest domiciliari, els quals ja va complir.

ADDICCIÓ A L'ALCOHOL I LES DROGUES

Notícies relacionades

En la condemna es van incloure 600 hores de servei comunitari al llarg de quatre anys de llibertat condicional que consistien a donar xerrades a nens i joves sobre els perills de la droga i l'addicció. En la vista celebrada el dia 6, Ortiz va declarar que no va poder completar-les al no sorgir-li suficients oportunitats en aquest temps. "La majoria de les vegades les peticions eren per a activitats de bàsquet. Jo no vaig decidir incomplir; no vaig poder". 

'Picu', que té ara 52 anys, va ser el primer porto-riqueny a ser 'draftejat' per la NBA, on va jugar amb els Utah Jazz. En l'ACB, va vestir la samarreta del CAI Saragossa, Reial Madrid, Barça, Andorra i Unicaja. Va representar el seu país en quatre Jocs Olímpics, l'últim el 2004 quan van aconseguir vèncer els Estats Units en primera ronda. No obstant, després de la retirada va patir greus problemes econòmics i va caure en una depressió que el va portar a l'addicció a l'alcohol i les drogues, cosa que va derivar en aquests problemes amb la justícia.