LA LLIGA ENDESA

El Barça arriba a les semifinals per la via ràpida

Els blaugranes sentencien el seu pas a Fuenlabrada amb Satoransky com a figura (68-84)

lmendiola34088664 gra328  fuenlabrada  madrid   29 05 2016   el p vo160529220905

lmendiola34088664 gra328 fuenlabrada madrid 29 05 2016 el p vo160529220905 / Emilio Naranjo

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

El Barça ja està a les semifinals de la Lliga Endesa, després de tombar el Fuenlabrada, que li ha exigit ben poc en els quarts i ahir va acabar rendint-se amb claredat a la seva mateixa pista (68-84). Ningú qüestionava que els blaugranes eren favortis, però l’equip de Xavi Pascual no ha volgut deixar marge per als dubtes i ha resolt la classificació amb el 2-0, per la via ràpida. Ara espera conèixer el seu rival, que sortirà de la sèrie que està empatada entre el Baskonia i el Gran Canària.

El Madrid cau a Múrcia

El Gran Canària, per la seva banda, va vèncer el Laboral Kutxa per 93-87 i va forçar el desempat, que es jugarà demà a Vitòria.  Oliver, amb 13 punts i 15 de valoració, va despuntar entre els canaris.  Adams, amb 22 punts, i Bourosis, amb 15, van brillar al  Baskonia, en un partit que va fixar un rècord de 29 triples als ‘play-off’. 

Satoransky va acaparar el protagonisme de la victòria amb una actuació esplèndida (21 punts, amb 5 de 6 triples, 7 assistències i 27 de valoració), però va ser la imatge col·lectiva del Barça la que va sortir reforçada del pavelló Fernando Martín, sobretot pel seu treball en defensa, que va desconnectar les poques opcions a què es podia agafar el conjunt de Jota Cuspinera, ja molt limitat de forces a hores d’ara, després d’una temporada brillant.

«Hem aconseguit trencar el partit en un tercer quart molt bo», va assegurar Pascual, que va elogiar l’actuació del base txec. «Estic molt content amb ell, porta una gran temporada», va dir el tècnic. El capità Juan Carlos Navarro va destil·lar ambició i ganes. «Encara ens queden bastants passets fins a la final. Intentarem guanyar aquesta Lliga».

INICI FLUIX

Notícies relacionades

Durant els primers 20 minuts a Fuenlabrada, va semblar que el guió seria molt diferent del del Palau Blaugrana. Per actitud i encert (8 dels seus 13 triples abans del descans), el quadro madrileny va fer un pas endavant davant del seu públic i va recuperar el seu joc alegre. Satoransky va aguantar el Barça d’inici, cada dia més inspirat, cada dia més incisiu en atac, cada dia més important a la pista. Però a l’equip blaugrana li va faltar una mica més d’anotació per fer evident les diferències entre els dos quartfinalistes. No va aconseguir aportar-la Tomic, determinant en el debut, que va desaprofitar cistelles fàcils, ni tampoc ho va fer Samuels. I això va permetre al quadro de Jota Cuspinera aguantar el duel i alimentar la seva esperança amb el resultat dels 20 primers minuts (36-38).

MOLT SUPERIORS

El bany de realitat, però, va acabar arribant als madrilenys tan bon punt es va reprendre el partit. El Barça va aplicar el corró, fent un pas endavant en defensa, amb Tomic Doellman convertits en martells pilons dintre de la zona. La conseqüència va ser un parcial rotund de 9-29 en el tercer quart que va tancar qualsevol discussió (50-67, m. 30), que va fer emmudir el públic local i que va llançar els blaugranes cap a un triomf que els obre la porta de la semifinal. 

FUENLABRADA 68 - FC BARCELONA 84

Parcials: 16-18; 20-20; 9-29; 23-17