El Joventut s'acosta al 'play-off' al derrotar l'Obradoiro

Mallet i Suton sostenen l'equip verd-i-negre, que pateix fins al final

jcarmengol33487198 gra058  badalona  barcelona   10 04 2016   el base160410203014

jcarmengol33487198 gra058 badalona barcelona 10 04 2016 el base160410203014 / Alejandro Garcia

2

El FIATC Joventut s'ha imposat al Rio Natura Monbus Obradoiro (74-71), en un partit igualat en què ha destacat el pivot croat Goran Suton (25 punts i 6 rebots), que ha desequilibrat la defensa de l'equip gallec, equip que ha caigut a la zona de descens després d'aquesta derrota.

Els badalonins no podien cedir més a casa si volien mantenir alguna opció a estar en els 'play-off' i els compostel·lans no podien perdre per no caure en el pou de la classificació, que no ha pogut evitar, després d'una ratxa d'11 derrotes en les 12 últimes jornades.

El tècnic gallec Moncho Fernández, amb la baixa ja coneguda de la seva figura, el polonès Adam Waczynski, tenia la complicada missió d'acoblar els seus dos últims fitxatges, el pivot australià, amb passaport croat i serbi, Aleks Maric (31 anys i 2,11) i l'escorta internacional rus Ievgueni Kolesnikov (30 anys i 1,95), que han debutat de manera molt discreta.

El primer quart va estar marcat pel gran joc de Demond Mallet, amb 11 punts sense fallar i una sèrie de 3 de 3 triples. Això va mantenir el seu equip en la lluita, davant un rival en què el base irlandès Donnie McGrath va moure bé el seu equip, que es va mostrar més incisiu en atac forçant molts tirs lliures (8 de 10), però que va desequilibrar poc el marcador (24-25).

Amb Albert Sàbat dirigint el joc badaloní a l'inici del segon quart, les penetracions de Sant Yusta i Pepe Pozas deixaven el marcador en 32-38 (min.17) després d'una cistella addicional de Tyler Haws.

El Joventut canviava de sistema i Goran Suton jugava més per l'interior de la pintura, recolzat per Albert Miralles. L'avantatge visitant desapareixia després d'un triple d'Abalde (41-40, min.20), encara que Haws tornava a recuperar la iniciativa per als gallecs al descans (41-42).

L'equilibri es mantenia en els primers compassos del tercer quart, però la quarta falta del pivot Alek Browm va desequilibrar el balanç defensiu visitant i Suton es va convertir en un malson a la zona de l'Obradoiro. Moncho Fernández va demanar temps per reordenar la seva defensa, però els badalonins s'anaven distanciant (55-48, min. 27). Triguero, Pozas i Hawks neutralitzaven l'avantatge amb un 0-6 (55-54) al final del tercer quart.

Brown tornava a pista i avançava de nou amb un triple els visitants (55-57), però els badalonins jugaven més per dins i Sergi Vidal, juntament amb Milovan Radovic, recuperaven la iniciativa en el marcador per als locals (66-64, min. 37). Haws entrava per Maric, molt gris, però Brown cometia la cinquena falta.

Suton tornava per Llovet, i aquesta entrada va ser providencial, perquè l'ala pivot croat anotava un triple i un 2+1 de manera consecutiva que donava aire al seu equip (72-66, min. 38).

L'Obradoiro fallava en atac i dos tirs lliures de Brandon Paul donaven el màxim avantatge als verd-i-negres (74-66, min. 39). A 1.28 per al final, Fernández demanava temps i el seu equip va començar a pressionar. Caloiaro i McGrath, amb un triple, endossaven als locals un 0-5 en a penes 30 segons per acostar-se a tres punts (74-71). Temps mort de Salva Maldonado a 39 segons per al final, errada de Suton sota la cistella i, en l'últim atac, Santi Yusta fallava un triple que podia haver forçat la pròrroga.

Fitxa tècnica

71  Rio Natura Monbus Obradoiro (24+18+12+17): McGrath (14), Haws (9) Bendzius (5), Caloiaro (5), Triguero (6) -cinc inicial-, Maric (4), Kolesnikov (1), Brown (10), Yusta (9) i Pozas (8).