Nova derrota del Barça a la Lliga ACB

L'equip de Xavi Pascual sucumbeix a Bilbao (73-67) en un altre mal partit

Tomic juga davant Todorovic a Bilbao.

Tomic juga davant Todorovic a Bilbao. / EFE / MIGUEL TOÑA

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BILBAO

El Barça de bàsquet va de derrota en derrota. Només la victòria al Palau Blaugrana davant el Reial Madrid disfressa una mala ratxa impensable fa unes setmanes. L'equip de Xavi Pascual ha encadenat una nova derrota en la Lliga ACB -la tercera consecutiva fora de casa- al ser superat pel Bilbao Basket Miribilla per 73-67. Sense excuses. El Barça suma quatre derrotes en els seus últims cinc partits, comptant la de divendres passat, en l'inici del Top 16 de l'Eurolliga, davant l'Alba de Berlín (80-70).

El Barça, pressionat per les baixes d'homes exteriors (Abrines Oleson ja van viatjar a Bilbao, però no van jugar), segueix sense trobar la fórmula de la regularitat. I ha sucumbit de nou en una pista difícil per als blaugranes, que no guanyen a Miribilla des del març del 2012 i on han encadenats quatre derrotes consecutives davant un equip que ja és el segon classificat a la Lliga. El Barça, en canvi, baixa al cinquè lloc i, en aquests moments, no seria ni cap de sèrie en la Copa del Rei de Las Palmas (19-22 de febrer).

Els homes de Pascual han protagonitzat un dels seus clàssics partits irregulars, sentenciat en un últim quart més intens i efectiu dels locals. El Barça ha aguantat bé fins al descans (37-38), fins i tot fins al minut 30 (53-54), però en l'últim període un parcial de 20-13 l'ha sentenciat. Thomas (15 punts), Doellman (14) i Huertas (10) han estat els seus millors anotadors, però no han pogut amb la regularitat local i els 21 punts de Quino Colom o els 10 del cedit pel Barça Marko Todorovic i també de Dejan Todorovic.

Quino Colom, el millor

El Bilbao Basket ha tingut una tarda rodona, en què ha hagut de remuntar un parell de moments clau, en les dues fintes d'escapada del Barça en el segon i el tercer quarts, per aconseguir el quart triomf seguit a casa davant els de Xavi Pascual. El de Sito Alonso ha tornat a ser un grup irreductible, aquesta vegada guiat per un Quino Colom que personalitza l'impressionant curs dels seus i que ha completat una estadística per emmarcar amb 21 punts anotats, 6 assistències i 26 de valoració.

El Barça, en absència també del gegant alemany Tibor Pleiss, s'ha hagut de multiplicar sota els cèrcols Ante Tomic (14 rebots i 22 de valoració), encara que el croat no ha marcat la diferència en un xoc en què s'ha imposat el geni local. DeShaun ThomasDustin Doellman Marcelinho Huertas, tots diluint-se en la part final del xoc, han procurat acompanyar el treball de Tomic.

73 - Bilbao Basket (20+17+16+20): Colom (21), Dejan Todorovic (10), Mumbrú (6), Hervelle (3) i Marko Todorovic (10) -cinc inicial-; Raúl López (6), Borg (2), Andjusic (7), Wragge (4) i Williams (4). Entrenador: Sito Alonso.

Notícies relacionades

67 - FC Barcelona (23+15+16+13): Satoransky (7), Hezonja, DeShaun Thomas (15), Doellman (14) i Tomic (8) -cinc inicial-, Huertas (10), Hakansson, Jackson (5), Nachbar (6) i Lampe (2). Entrenador: Xavi Pascual.

Àrbitres: Hierrezuelo, Araña i Fernández Sánchez. Sense eliminats per faltes.