Vendrell encapçala una patronal alternativa al Gremi de Restauració

La iniciativa de l’expresident de l’entitat es diu Barcelona Restauració i neix a partir dels 24 eixos comercials de la ciutat.

Salvador Vendrell, ahir. | EL PERIÓDICO

Salvador Vendrell, ahir. | EL PERIÓDICO / 5

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / J. C.

Fa un any i mig, Salvador Vendrell va abandonar la presidència del Gremi de Restauració de manera abrupta i sense que n’hagin quedat molt clars els motius. Ahir, Vendrell va comparèixer a El Molino en la presentació de Barcelona Restauració, nova entitat que presidirà i que neix de Barcelona Comerç, l’associació de 24 eixos comercials dels barris de Barcelona que Vendrell també va presidir en el passat.

La nova organització suposa una alternativa al Gremi de Restauració, encapçalat per primera vegada per una dona, Núria Solà, copropietària del restaurant Celler Sepúlveda, des de setembre, i amb Roger Pallarols com a director per a 10 anys més. La dimissió de Vendrell al capdavant del Gremi, que no va ser l’únic episodi de la crisi que va viure l’entitat, va ser atribuïda a la seva falta de sintonia amb Pallarols.

Notícies relacionades

Barcelona Restauració es va presentar com una entitat que persegueix representar els bars i restaurants de proximitat, dels barris, és a dir, ser per a aquests establiments el que Barcelona Comerç és per a les botigues d’una naturalesa similar, amb una estructura reduïda, sovint d’escala familiar.

"He sigut president de Barcelona Comerç durant set anys i també ho he sigut del Gremi de Restauració. I això m’ha donat una visió molt clara de la importància que tenen els barris. Hem detectat que la restauració necessitava veu pròpia. Els restauradors dels eixos comercials ens demanaven un espai específic, una atenció particular," va dir Vendrell.