BCN, segona en el rànquing espanyol del portal The Fork
Un informe de la plataforma de reserves ‘online’ de restaurants assenyala que la ciutat totalitza el 22% de les peticions que rep. La primera és Madrid (26%).

Alguns usuaris ho fan per comoditat, i un 52% aprofiten els descomptes i promocions, però el fet és que cada vegada hi ha més comensals que recorren a plataformes digitals com The Fork (líder del sector, que va guanyar un 5% d’usuaris el 2024) per reservar taula en algun restaurant. La tendència és especialment notòria a Barcelona, la segona ciutat en volum d’aquest tipus de reserves amb un 22% del total de les que registra el portal a Espanya i només per darrere de Madrid (26%).
L’informe és una radiografia de les tendències de consum en àmbit estatal i amb les particularitats regionals i locals. No ofereixen xifres absolutes, però a tot Espanya inclouen més de 12.000 establiments a l’abast d’un clic, amb un gran pes de la província de Barcelona i en concret de la ciutat, que copa el 83% de les reserves de la regió, seguida molt de lluny per Sabadell (2%) i Sitges (1,6%). L’oferta barcelonina alineada a The Fork suma centenars de locals de variat pressupost, passant per molts restaurants d’hotels.
Tot i que la demanda està molt repartida, no tots els barris tenen el mateix pes. Així, la Barceloneta, el Gòtic i l’Antiga Esquerra de l’Eixample estan al capdavant amb un 9% de les reserves online cada un, seguits per la Dreta de l’Eixample amb el 8% i el Raval amb el 7%.
Són zones molt turístiques però també de gran concentració d’oferta gastronòmica, per la qual cosa aquí no són els visitants forans els que empenyen el rànquing. De fet, malgrat ser un portal internacional, els viatgers suposen un 27% dels usuaris (per sobre de la mitjana de la resta d’Espanya), davant el 73% que és clientela autòctona.
Mitjana de 26 euros
Notícies relacionadesQuant al preu, The Fork situa el tiquet mitjà de les reserves en sintonia amb la resta de l’Estat, a 26 euros. Cal tenir en compte que a Barcelona el 52% de les reserves incloïen ofertes o descomptes, que en alguns dies i franges horàries poden arribar fins al 50% en preus de carta a determinats establiments.
Per especialitats i segons la classificació que fa el portal, la demanda es va concentrar en la cuina mediterrània (37%), seguida per la italiana (11%) i la japonesa (9%). Altres dades no estan segmentades per zones, sinó que són del conjunt de l’Estat, però donen una idea dels hàbits. Es constata poca tendència a l’antelació, ja que el 63% de les reserves són amb menys de 24 hores, seguides per un 11% entre 24 i 48 abans de l’àpat. També que l’agost és el mes de més activitat.
- Els veïns surten de les seves ciutats a comprar roba i productes de la llar
- Els comicis del 2027 Junts aposta per prohibir als okupes l’empadronament
- Medicina La cirurgia plàstica arrasa entre els aspirants MIR
- Cas sota investigació L’Ana Julia va rebre a la presó regals dels funcionaris a canvi de sexe
- El nou pontificat El nord-americà Lleó XIV, un Papa per bastir ponts al diàleg
- Cita internacional el 10J La Sagrada Família convidarà el pròxim Papa a Barcelona el juny del 2026 pel centenari de Gaudí
- Negociació PSOE-Junts El Consell de la UE tornarà a debatre sobre l’oficialitat del català el 27 de maig
- Sector bancari Carta conjunta de l'empresariat català a Sánchez contra l'opa
- Tribunals Catalunya comptarà amb 60 jutges més en els pròxims tres anys
- FUTBOL Fumata blanca rumb al Reial Madrid: Xabi Alonso anuncia als seus jugadors que se’n va del Leverkusen