FACTURES

Esplugues estudia prendre accions legals contra el president del PP

Esplugues estudia prendre accions legals contra el president del PP

MANUEL arenas

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat estudiarà accions legals i investigarà també les factures del mandat polític 2015-2019 justificades per Marcos Sánchez Siles, president i regidor del Partit Popular (PP) a la ciutat, sobre qui EL PERIÓDICO va publicar dijous passat que va colar entre el 2019 i el 2022 destacades factures personals com a despeses del partit per sufragar-les amb diners públics del pressupost municipal d’Esplugues.

Ha avançat les noves indagacions la mateixa alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz (PSC), que en una entrevista a la televisió local va explicar que la revisió del consistori, on ja havien saltat les alarmes, arribarà fins als quatre anys anteriors als de la comptabilitat publicada per aquest diari.

Al seu torn, l’Administració local va emetre un comunicat oficial que destaca la "preocupació" del govern municipal per les informacions d’aquest diari. En cas de determinar un "intent sistemàtic del grup municipal del PP per justificar despeses fora de normativa", l’executiu local estudiarà "mesures legals pertinents així com el reforç, en el seu cas, dels mecanismes de control", conclou el comunicat, que en tot cas remarca l’obligació dels grups municipals de tornar les quantitats que no puguin justificar-se.

La versió del regidor

Notícies relacionades

El mateix Sánchez també es va pronunciar en el seu compte de X (abans Twitter), on va afirmar que les seves factures justificatives de la subvenció rebuda pel PP "són conformes a les previsions normatives establertes", havent reconegut com a pròpies totes les factures publicades davant la crida d’aquest diari, sobre les quals també va admetre haver-les presentat perquè les despeses es contemplessin com a pròpies del Grup Popular.

Malgrat intentar-ho diverses vegades, aquest diari no ha aconseguit obtenir una valoració del PP de Catalunya ni del PP sobre el cas.