MOBILITAT

BCN es proposa arribar a 3.000 punts de càrrega de vehicles elèctrics el 2025

BCN es proposa arribar a 3.000 punts de càrrega de vehicles elèctrics el 2025

gisela macedo

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona compta amb 1.000 punts de càrrega públics per a vehicles elèctrics, i la voluntat de l’actual ajuntament és la d’arribar als 3.000 el 2025, i multiplicar la seva potència en els pròxims mesos. Aquests carregadors formen part de la xarxa d’Endolla Barcelona que, gestionada per Barcelona de Serveis Municipals (BSM), és la xarxa pública d’electromobilitat més gran d’Espanya i del sud d’Europa.

Notícies relacionades

En els punts de càrrega ubicats al carrer, la potència es triplicarà fins a arribar als 160 kW, mentre que en els situats en aparcaments de B:SM es duplicarà fins als 7,4 kW, cosa que permetrà reduir el temps de càrrega en tots dos casos. Aquests canvis s’implementaran de manera progressiva en els mesos vinents.

Ahir, en la seva visita al punt de càrrega número 1.000 de la capital catalana –ubicat al mercat de Sant Antoni– l’alcalde Jaume Collboni va posar en valor el "pas de gegant per fer possible que el vehicle elèctric sigui una realitat". Collboni va explicar que des del consistori s’estan impulsant mesures per millorar la qualitat de l’aire, i en què es faciliti la democratització del vehicle elèctric: "El vehicle elèctric no pot ser un luxe només assequible per a rendes mitjanes i altes. S’ha de democratitzar i, per fer-ho, la indústria està fent una aposta i les ciutats hem de fer una altra aposta", va declarar l’alcalde.