FiNANCES LOCALS

La Diputació de BCN destina 260 milions als municipis

El Programa General d’Inversions (PGI) tira endavant amb els vots favorables de tots els grups a excepció de Vox.

La Diputació de BCN destina 260 milions als municipis

ÀLEX REBOLLO

1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

La Diputació de Barcelona (Diba) va donar ahir llum verda al Programa General d’Inversions (PGI) 2024-2027, eina de finançament de vital importància perquè els 311 municipis de la província puguin tirar endavant els seus serveis i fer una planificació detallada dels seus respectius plans d’actuació. La proposta va comptar amb un suport pràcticament unànime al ple de la Diba. Només l’únic diputat de Vox es va abstenir.

El PGI disposa d’un total de 260 milions d’euros per al present mandat, dels quals el 80% aniran destinats a finançar nous projectes sostenibles. En aquest cas, la diputació finançarà un 50% dels plans una vegada adjudicats. La segona línia d’injecció econòmica serà un "fons incondicional d’inversió", que suposarà el 20% restant i es podrà avançar al 100%.

"S’ha aprovat un dels instruments més importants de la Diputació de Barcelona per donar suport a l’autonomia local", va reivindicar en roda de premsa la presidenta de la diputació i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, que va explicar també que aquest mandat s’ha aprovat de manera molt primerenca perquè, al més aviat possible, "els municipis de la província puguin disposar d’aquests recursos i treballar les inversions que tinguin previstes".

Notícies relacionades

La quantitat de 260 milions és la mateixa que en el mandat passat. No obstant, Moret va especificar que, en el fons, augmenta perquè la quantia de 10 milions que en el mandat passat estava destinada als consells comarcals ara "es dedica als municipis i a altres entitats municipals".

Entre els criteris per adjudicar les línies d’ajudes, la població que té cada municipi és el factor més destacat i suposa un import de 135 milions d’euros, és a dir, més de la meitat de la inversió total. Amb tot, la Diba ja preveu un màxim de 6,2 milions per ajuntament "per evitar una concentració excessiva de recursos en pocs municipis".