El jutge insta a imputar el cap de manteniment per l’accident mortal de Moya

El jutge insta a imputar el cap de manteniment per l’accident mortal de Moya

Ana Puit

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Jutjat d’Instrucció número 17 de Barcelona ha demanat als serveis jurídics de l’Ajuntament de Barcelona que identifiquin "la persona responsable de senyalització, conservació i manteniment de la via on es va produir l’accident del 7 d’octubre del 2023" en què va perdre la vida l’excampió d’Espanya de boxa Xavi Moya. El magistrat vol prendre "declaració com a investigat" a l’encarregat municipal del carrer d’Aragó amb Sicília, que és on es va produir el sinistre mortal.

Moya, de 55 anys, va morir quan circulava amb moto en aquest tram que estava en obres per l’enllaç del tramvia i una modificació del traçat del carril bici. Precisament, l’excampió d’Espanya de boxa i d’altres disciplines d’esports de contacte va impactar amb el seu vehicle amb un separador del carril bici de cautxú gruixut, denominat "tortuga", que tallava la via.

Segons l’informe pericial aportat pels lletrats de la família de Moya, representats per Vosseler Advocats, aquest separador era poc visible de nit, al ser de color negre, no tenia homologació i no estava degudament senyalitzat. A més, indica que el separador tallava sense avís previ un carril que fins a la confluència dels carrers d’Aragó i Sicília és de circulació de cotxes i motos, i "convertia aquest espai en una emboscada viària".

Notícies relacionades

En aquest sentit, els advocats Daniel Vosseler i Pedro Santamaría creuen que aquest informe pericial acredita un presumpte abandonament de funcions públiques. "Mai en la història judicial s’havia citat com a investigat el responsable de la conservació i del manteniment de la via pública de l’Ajuntament de Barcelona per la seva possible responsabilitat en un accident de trànsit".

Sobre aquesta investigació, fonts municipals van explicar que "l’Ajuntament de Barcelona col·laborarà com sempre i en tot moment amb el que calgui judicialment".