"Barcelona atrau i reté tant individus com empreses"

"Barcelona atrau i reté tant individus com empreses"

B. G.

2
Es llegeix en minuts
B. G.

Com a responsable d’Iniciativa Humanitzadora Empresarial, Tobias Haug lidera una iniciativa altament connectada dins de SAP, una companyia alemanya de software global que compta amb més d’11.000 treballadors, amb l’objectiu d’ampliar els aspectes humans de les empreses i transformar la cultura en un avantatge competitiu.

¿Per què vas escollir Barcelona?

¡Podríem dir que Barcelona em va escollir! Des que la meva feina em va portar a Barcelona per primera vegada fa 10 anys, eren les vibres i l’atmosfera tan oberta el que ens feia tornar-hi constantment. Fa ja gairebé cinc anys, les estrelles es van alinear i ens vam mudar a Barcelona per començar un nou capítol de les nostres vides tant a nivell personal com professional.

Sent positiu, ¿quins aspectes de la ciutat destacaries?

Barcelona reuneix diversos aspectes que són importants per a les nostres vides: la profunditat de la cultura, la diversitat internacional, l’alt estàndard de vida i, per descomptat, l’increïble estil de vida mediterrani. Els moments més rellevants per a nosaltres sempre han estat relacionats amb la xarxa de contactes personals, cosa que parla de com d’obertes i acollidores que són les comunitats tant locals com internacionals de Barcelona.

¿Què esperes de Barcelona els pròxims anys?

Crec fermament que Barcelona té un avantatge únic de ser una ciutat que atrau i reté individus amb talent, companyies i institucions. A mesura que les infraestructures i mentalitats digitals canviïn la manera amb què treballem, veurem que cada vegada més gent decideix on viu i espera poder teletreballar des d’allà, en lloc d’haver de moure’s on s’ubiqui la feina. Fet correctament, aquests aspectes del futur treball seran grans impulsors de Barcelona. El seu reconeixement mundial en el suport del mix entre viure i treballar han cridat l’atenció internacional com a exemple de ciutat llesta per al futur.

¿Quins elements de la ciutat s’haurien de millorar i com?

Notícies relacionades

Per mantenir el rellevant momentum que Barcelona ha sigut capaç d’aconseguir, crec que hauríem de ser més resolutius en la manera com afrontem els reptes sostenibles del futur. Tot i que la ciutat continua apostant per algunes iniciatives sostenibles, també són un risc per al canvi climàtic (més calor, pujada del nivell del mar, etcètera) l’elevada contaminació (amb una de les millorable qualitat de l’aire a causa del port) i algunes deficiències en infraestructures (falta d’aïllament en els edificis, per exemple). És la meva esperança que Barcelona s’encamini cap a una agenda més compromesa amb la sostenibilitat mitjançant regulacions més exigents, accions de la comunitat i inversions tant locals com internacionals.

¿Quina ciutat consideres com la teva ciutat? ¿Què és el que més trobes a faltar?

Treballant per a una empresa d’IT global que recolza les experiències internacionals tenim l’opció de viure a qualsevol part del món. No obstant, nosaltres conscientment vam escollir Barcelona i sentim que aquesta és la nostra ciutat.

Temes:

Barcelona Calor