MOBILITAT

La ZBE de Sant Cugat ha imposat 12.746 multes en dos anys

La ZBE de  Sant Cugat  ha imposat  12.746 multes en dos anys
1
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

En relació amb el projecte del decret català de zones de baixes emissions (ZBE) impulsat pel Govern i adoptat per grans ciutats de la regió metropolitana de Barcelona, EL PERIÓDICO ha analitzat les sancions emeses per Sant Cugat del Vallès, que ascendeixen a gairebé 13.000 en dos anys, contra aquells ciutadans que no han complert una normativa que s’espera que sigui més estricta el 2026. Llavors, si el decret és aprovat, els vehicles amb etiqueta B no hi podran circular.

Sant Cugat va implementar les ZBE el maig del 2021, ie s va convertir en la segona localitat catalana a fer-ho després de Barcelona. No obstant, l’ajuntament no va començar a imposar sancions als vehicles contaminants, aquells que no disposaven de l’etiqueta mediambiental de la DGT, fins al novembre del 2021.

Excepcions

Notícies relacionades

En els dos primers anys, l’ajuntament va imposar un total de 12.746 multes a conductors que van infringir les normatives establertes al centre de la ciutat, cada una de 200 euros. Fonts municipals emfatitzen que aquestes xifres representen les multes imposades, però és important destacar que hi ha excepcions que permeten a certs vehicles circular sense disposar de l’adhesiu que inclou les etiquetes de 0 emissions (blau), Eco, C (verd) i B (groc). Aquestes excepcions s’apliquen a vehicles destinats al transport de persones amb mobilitat reduïda, així com serveis d’emergència com policia, bombers i ambulàncies. També n’estan exempts els serveis essencials, com els vehicles mèdics i funeraris.

Addicionalment, els vehicles més contaminants, aquells que no posseeixen el distintiu ambiental, poden sol·licitar una autorització especial per circular en aquestes zones. S’atorguen un màxim de 10 autoritzacions a l’any, cada una vàlida per 24 hores.