serveis

Un sistema tecnològic buscarà els autors de pintades

Un sistema tecnològic buscarà els autors de pintades

Carlos Márquez Daniel

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Barcelona ha posat en marxa la nova contracta de neteja de pintades a l’espai públic, que va al marge de la contracta general i té un període de vigència de dos anys. Per al 2024 i 2025, el consistori invertirà 16 milions, cosa que suposa un 17% més que en el pressupost bianual anterior. A més, s’incrementaran en un 30% el número dels equips de neteja, que seran 36, ha anunciat el consistori.

El més particular d’aquest nou període començarà l’abril, quan es farà servir un element tecnològic, un nou programa d’identificació, amb l’objectiu de determinar les pintades d’un mateix autor i facilitar així la seva recerca i, si procedeix sanció. És un programa que estarà a disposició de la Guàrdia Urbana. El sistema es basa a identificar tags, les firmes de les pintades. El servei de neteja va fer 110.852 actuacions per pintades el 2023 amb un total de 272.060 metres quadrats netejats.

Més recursos i elements

Notícies relacionades

El tinent d’alcalde de Seguretat i Convivència, també responsable de Ciutat Vella, Albert Batlle, va presentar aquest divendres la nova contracta en un emplaçament del districte, la plaça de Terenci Moix, en el qual un equip de neteja ha esborrat pintades per il·lustrar l’acte. La contracta s’inscriu en el pla Endreça, la proposta més destacada del govern de Jaume Collboni en els seus vuit mesos al capdavant de la ciutat.

De l’anunci municipal destaquen diversos aspectes. Un, l’esmentat increment pressupostari, i un altre que d’ara endavant aquesta contracta inclourà la neteja de mobiliari urbà, fonts, jardineres, elements que abans eren responsabilitat de la neteja general. També s’incorpora a aquest servei la neteja de façanes d’edificis patrimonials amb nivell de protecció, com béns culturals d’interès local, urbanístics i documental.