PER CARTA

Els veïns del parc Joan Miró demanen a Ribera que salvi l’arbreda

Els veïns del parc Joan Miró demanen a Ribera que salvi l’arbreda
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma Salvem el Parc Joan Miró ha fet una crida a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, perquè s’involucri en la protecció de l’arbratge urbà d’aquest parc de l’Eixample de Barcelona, que es convertirà en una zona logística per a les obres de prolongació de la L-8 dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Segons ha explicat la plataforma de veïns en un comunicat, li han enviat la petició per carta i, específicament, han sol·licitat la seva mediació i reunir-se amb ella a la zona afectada. Els veïns denuncien que la Generalitat i l’ajuntament continuen amb la intenció d’utilitzar el parc Joan Miró per a les obres de FGC i que això implicarà la tala de 118 arbres que tenen més de 40 anys.

A més, destaquen que els arbres es troben al districte de l’Eixample, el més contaminat i densament poblat de la ciutat. Per això, assenyalen que les obres implicarien perdre "un dels pocs refugis" del barri de l’Eixample.

Notícies relacionades

Segons la plataforma, la ministra Ribera ha declarat en diverses ocasions que s’ha de protegir l’arbratge urbà, fent referència a la situació similar a Madrid, on es pretén talar un arbratge per a les obres de la L-11 del metro. Així, reivindiquen que, amb el mateix argument, també s’involucri en el cas del parc barceloní.

Els veïns asseguren que l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat no han considerat acceptables cap de les alternatives d’utilitzar espai firal o espai destinat al trànsit vehicular, i lamenten que els arguments siguin "contraris a buscar solucions a l’emergència climàtica i a la crisi de salut pública per la mala qualitat de l’aire". Apunten que les dues Administracions donen prioritat a la circulació de vehicles sobre l’espai verd, que només valoren el cost de les obres i no el cost en salut i benestar, i que no tenen en compte el factor mediambiental.