BARCELONEJANT

A Madrid no tenen Joan Dausà

A Madrid no tenen Joan Dausà

Joan Vehils

4
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Joan Dausà té alguna cosa més important que els seus dots per a la música, la interpretació o la comunicació. Si d’alguna cosa pot presumir aquest estimat intèrpret, al marge d’una fantàstica família, és de tenir molts i bons amics. Al concert no en va fallar ni un. Els vam veure saltant, ballant i plorant. Va ser espectacular, però la festa no va acabar després del Jo mai mai corejat pels 16.400 assistents al Sant Jordi.

Després, a la sala Vivaldi, es va reunir amb els més íntims. No va poder assistir a la party l’actriu Aina Clotet, que, després de l’èxit de la seva sèrie Això no és Suècia, va ser la més sol·licitada per fer-se selfies i fotografies. Dic que no va anar de copes perquè hi va assistir amb la seva filla Juna i va haver d’exercir de mare. Vista en persona, Clotet té molt de Mariana, la protagonista de la sèrie. O sigui, que és una dona tan inquieta com interessant. Em vaig creuar també amb l’etern presentador televisiu i persona amable Jordi Hurtado, que coneix la família Dausà de tota la vida. Tots són de Sant Feliu de Llobregat.

Ja a la festa, el presentador Xavier Coral mai passa desapercebut. La seva altura el delata i encara més quan s’uneix al comunicador hiperactiu Pere Mas. Tampoc va passar d’incògnit el trio format per la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i les periodistes Laura Rosel i Maria Xinxó. Per la seva banda, la també periodista i presentadora del Planta Baixa de TV3 Agnès Marquès no va deixar de treballar durant tota la nit. Fins i tot en plenes ballarugues no va perdre pistonada. Només va cessar en el seu afany quan va aconseguir que la Núria i el Toni, la parella que Dausà va unir durant el concert i després va convidar a la festa, li confirmessin la presència al seu programa. Agnès va ser tossuda, però va obtenir la seva recompensa ben entrada la matinada. Ella mateixa va explicar que diumenge no li va valer per a res. No m’estranya...

L’actriu Clara Segura, els actors Miki Esparbé i Carlos Cuevas i Gemma Recoder i Laura Durán van ser altres dels seus amics assistents. Em deixo per al final la presència de la Judit, aquest amor platònic que Dausà va tenir fa deu anys i que sempre m’ha recordat a l’actriu Sara Espígul. Quan un la va veure pujar a l’escenari amb aquesta elegància que la distingeix i amb aquest somriure sostingut en el temps, vaig entendre per què en Joan es va enamorar d’ella. Doncs sí, després la vaig tenir just al meu costat.

I no em puc oblidar dels seus dos amics de l’ànima de Cadaqués, Rafel Martí Faixó i la seva dona Marin, que al costat de l’Eli, la prudent i assenyada dona de Dausà, formen un grup fantàstic. Per cert, es va perdre la festa el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va assistir al concert amb la seva dona Janina Juli Pujol i la seva filla Clàudia, però, a l’acabar, com l’Aina, els va tocar exercir de pares.

A Madrid no tenen un Dausà, però són capaços de tot. Dimecres vaig participar en unes jornades sobre turisme i esport que organitza des de fa dos anys el president de Fitur Sports, Andrés de la Dehesa. Van ser un èxit. Abans, vaig fer una hora de cua per accedir al recinte. La presència de Felip i Letizia va col·lapsar l’entrada. Mentre a l’interior alguns expositors anaven bojos perquè els Reis posessin al seu estand, a fora va quedar tot paralitzat. Ningú va tenir accés durant part de la visita. La Casa Reial hauria de cuidar aquests detalls. Després em vaig creuar amb el ministre Jordi Hereu i amb l’alcalde de Barcelona. Dic que a Madrid són capaços de tot per allò de la fórmula 1. Això sí, un dia després de l’anunci, Jaume Collboni va presumir d’un triplet esportiu únic. O sigui, de ser l’única ciutat del món que haurà tingut un Mundial de futbol, uns Jocs Olímpics i la Copa Amèrica.

‘País Jamón Tour’

Notícies relacionades

Vaig veure també l’empresària hotelera de Lloret Cristina Cabañas, que va rebre el reconeixement a una de les persones més influents del sector turisme i vaig observar al gran triomfador de Fitur en clau catalana, que no va ser cap altre que l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol.

Va ser al modest estand de Badalona on l’empresari de pernil Enrique Tomás va presentar l’experiència turística País JamónTour. I va ser allà on es van congregar personatges com Bernd Schuster, Elsa Anka i el torero Francisco Rivera Ordoñez. Albiol transmet il·lusió i simpatia i això la gent ho agraeix. I ja no els explico quan es va ajuntar amb l’alcalde de Vigo, Abel Caballero. Doncs això, bon rotllo.