Aprovada la taxa de terrasses amb una rebaixa per a les més petites

A1-175902296.jpg

A1-175902296.jpg / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona va aconseguir ahir que entri en vigor la nova taxa de terrasses per al 2024. Si bé el gravamen puja després d’estar bonificat en un 75% com a compensació a la pandèmia, la recaptació estimada es redueix de vuit milions d’euros el 2020, abans de la irrupció de la covid, a una suma entre 4,5 i 5,5 milions d’euros. Després de superar el tall de l’aprovació inicial en el ple municipal al novembre, el Govern en minoria del PSC encapçalat va ratificar de forma definitiva l’ordenança amb Junts –amb qui va pactar una rebaixa centrada a les terrasses més petites–, PP i Vox. Barcelona en Comú i ERC hi van votar en contra.

Els grups municipals van traslladar d’urgència el debat sobre l’ordenança fiscal a la comissió d’economia, després d’haver-se tancat el període d’al·legacions. L’Ajuntament va desestimar els recursos presentats pel consell de gremis de comerç, servei i turisme, el gremi de xurrers i l’associació de la Fira de Santa Llúcia, que defensaven mantenir la bonificació vigent, des del 2020. El tinent d’alcalde d’Economia, Jordi Valls, va argumentar que no procedia perquè la subvenció estava emparada per l’alerta instaurada per la pandèmia.

Notícies relacionades

També es van rebutjar les al·legacions de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB). Entre els diferents motius que el moviment veïnal adduïa, Valls va rebutjar que la reducció de la taxa comprometi l’estabilitat financera de l’Ajuntament. "Parlem de 4,5 a 5,5 milions d’euros sobre un pressupost de 3.500 milions", va assenyalar.

Janet Sanz (Barcelona en Comú) va recriminar al PSC que tiri endavant "un acord amb la dreta de la ciutat". "Traslladem la pressió de l’especulació al nostre carrer, privatitzant en excés els carrers, sense posar preus que justifiquin l’ús de l’espai públic.