Protesta en suport de Gaza i contra negocis que recolzen "la colonització"

1
Es llegeix en minuts
Agències

Una acció contra la guerra a Gaza va tallar ahir al migdia la Rambla de Barcelona per reclamar un boicot contra les empreses que permeten "la colonització". Amb aquestes paraules es va expressar el coordinador del Comitè de Solidaritat amb Palestina, Marco del Alcázar i Julià, davant un establiment de Carrefour, on es va organitzar la protesta. Segons va denunciar Del Alcázar, el de la firma francesa és un cas "flagrant" pel seu "suport" a Israel, però també va apuntar altres empreses. La mobilització, impulsada per la Comunitat Palestina de Catalunya i Prou Complicitat amb Israel, també es va convocar davant hipermercats de la marca d’una quinzena de localitats, com la Seu d’Urgell, Olot, Girona, Manresa, Lleida, Vic i el Prat de Llobregat.

Sota una pancarta amb el lema Aquesta empresa finança el genocidi Palestina, unes 200 persones, segons van calcular els organitzadors, es van reunir en aquest punt cèntric de la capital catalana, en què es van poder sentir proclames com "Gaza, no estàs sola, Israel assassina, Carrefour patrocina", "Boicot Carrefour" i "Generalitat, prou ja de complicitat".

Notícies relacionades

"Teixit empresarial"

El coordinador del Comitè de Solidaritat amb Palestina va assenyalar que "hi ha un teixit empresarial que està darrere i és còmplice de la massacre que pateix el poble palestí". Per això, va justificar que "la gent aturi les compres", ja que aquestes firmes obtenen "enormes guanys". Del Alcázar va apuntar Carrefour, però també altres companyies "còmplices", com HP, McDonals i Puma, perquè "permeten el desenvolupament de l’estat d’Israel i la colonització i el genocidi sobre Palestina". També va recordar que continua en marxa "una campanya contínua" dirigida als ajuntaments, la Generalitat, el Govern i la Unió Europea "per trencar relacions i aturar la col·laboració amb Israel".