Mapa de les zones per a gossos a Barcelona lliures de multes
1
Es llegeix en minuts

Barcelona estrena una nova regulació per als gossos. A partir del 18 de desembre estarà prohibit, com a norma general, que els gossos passegin i juguin sense corretja en espais públics de la ciutat. Només podran fer-ho en 225 zones previstes pel consistori i amb horaris específics en cada cas. Fora d’aquests punts, els amos de la mascota s’arrisquen a multes de 100 a 300 euros, amb possibilitat que s’elevin a 600 i fins i tot a 2.400 euros en infraccions considerades greus, com deixar entrar gossos sense corretja a zones infantils.

Notícies relacionades

Les 225 zones lliures de multes estan repartides pels 10 districtes. Es desgranen en 109 espais públics –places, parcs o trams de carrer– denominats ‘zona d’ús compartit’ (ZUC) i la xarxa ja existent de pipicans amb 70 àrees per a gossos de menys de 400 metres quadrats i 46 d’esbarjo per a gossos de més de 400 metres quadrats. Sumats, 900.000 metres quadrats en els quals els gossos podran anar sense corretja a Barcelona. Sempre que no siguin de raça perillosa, cas en què hauran d’anar lligats i amb morrió a tota la ciutat.

El mapa interactiu que hi ha a continuació permet consultar i tenir a mà els nous punts lliures de corretja i els seus horaris.

Temes:

Gossos