L’ajuntament compra l’antiga Clínica de la Barceloneta per reconvertir-la en ambulatori

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Barcelona invertirà vuit milions d’euros per comprar l’antiga Clínica Barceloneta i els tres edificis adjacents, que abasten uns 3.000 metres quadrats distribuïts en set plantes que s’adequaran per acollir un nou ambulatori del barri, amb més serveis.

Segons ha informat aquest diumenge l’ajuntament en un comunicat, el nou ambulatori Barceloneta, que el CatSalut instal·larà en aquests edificis, situats al carrer Pescadors, ampliarà la cartera de serveis de l’atenció primària amb la incorporació de nutricionistes, higienistes dentals, fisioterapeutes i referents del benestar emocional, entre d’altres. Els serveis d’atenció primària a la Barceloneta s’ofereixen actualment de manera més limitada des d’un espai més reduït a les dependències de l’Hospital del Mar.

L’acord de l’Ajuntament de Barcelona per reservar aquests vuit milions per adquirir aquests edificis és el primer pas perquè, una vegada s’aprovi el planejament urbanístic específic pertinent, es puguin cedir al Servei Català de la Salut per construir l’equipament i dotar-lo d’un pla funcional per al seu ús com CAP Barceloneta. L’antiga Clínica Barceloneta va funcionar entre el 1988 i el seu tancament, el 2014, com a centre hospitalari d’atenció intermèdia.

Notícies relacionades

El tinent d’alcalde i regidor del Districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, ha destacat que amb la compra d’aquests edificis per posar-los a disposició del CatSalut per construir el nou ambulatori podran atendre «molt millor» la població de la Barceloneta.

Segons Batlle, amb aquest nou equipament, la Barceloneta tindrà «una assistència sanitària de primer nivell», que a més s’anirà complementant en el futur amb altres reivindicacions històriques del barri, com vivendes tutelades o serveis d’atenció als avis.