L’ATM allarga la caducitat dels títols de transport fins al 29 de febrer del 2024

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els títols de transport que havien de caducar el 15 de gener finalment ho faran el 29 de febrer. Així ho ha anunciat aquest divendres l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que excusa la decisió amb dos arguments: primer, «per garantir un marge d’adaptació més gran dels usuaris en la seva transició cap a la T-mobilitat», i segon, perquè el Govern central encara no ha concretat què passarà amb les bonificacions del transport públic de cara a l’any que ve. 

Notícies relacionades

Des del 28 de novembre, les targetes T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar està deixant de vendre’s en el seu format clàssic de cartró amb banda magnètica. Són els títols que es validen introduint-los a la ranura. Al seu lloc, els operadors dispensen a les màquines uns títols recarregables que també són de cartró, però una mica més dur i resistent. Porten xip incorporat, així que es validen sense contacte, igual que passa amb la T-Mobilitat o amb les persones que tenen l’aplicació de la T-mobilitat (de moment, només sistemes operatius Android) al seu telèfon. 

Aquesta modificació de la caducitat s’aplica només als títols de transport integrats a l’ATM de Barcelona, excepte la targeta T-16 i la targeta T-verda, que tenen la seva pròpia caducitat. En el cas de la T-16, passa el 31 de desembre de l’any en què l’interessat hagi complert 16 anys. En el cas de la T-verda, quan es compleixin tres anys des de la seva tramitació.