Mossos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han completat aquest dijous al matí el desallotjament de les cases d’El Kubo i La Ruïna, totes dues al barri de la Bonanova i emblemes del moviment okupa a Barcelona. L’operació s’ha allargat unes cinc hores. La policia havia preparat un dispositiu específic per fer front a la resistència dels ocupants.

Malgrat que els incidents han sigut lleus en comparació amb el que els agents temien, les imatges aèries registrades pels Mossos donen testimoni de l’oposició a què ha fet front el cos en un primer moment tens de l’operatiu per buidar els dos edificis. Els antiavalots han accedit protegits amb cascos i escuts per defensar-se del llançament de bengales. Els agents s’han desplaçat protegits amb una gàbia movible per aconseguir penetrar dins les finques sans i estalvis del llançament d’objectes i coets.

Notícies relacionades

Les flames provocades per les bengales disparades han arribat a obligar els agents a retrocedir quan ja havien creuat el mur que envolta els dos immobles ocupats. La gravació en dron difosa pels Mossos mostra alguns dels okupes que han mirat d’atrinxerar-se al terrat i els agents interlocutant amb el que s’ha penjat de la façana durant hores.

Els Mossos han detingut sis homes i una dona, acusats d’atemptat a l’autoritat i desobediència. La policia ha fet servir també càmeres termogràfiques en l’entrada a El Kubo i La Ruïna. Comandaments dels Mossos han seguit l’operació a distància. Un cop dominats els dos edificis, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i responsables policials s’han desplaçat a la Bonanova.