Zona en tensió

Desallotjament d’El Kubo i La Ruïna: La Salle Bonanova tancarà accessos i suspendrà activitats aquest dijous

Desallotjament d’El Kubo i La Ruïna: La Salle Bonanova tancarà accessos i suspendrà activitats aquest dijous

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dijous 30 de novembre és la data fixada per ordre judicial per al desallotjament d’El Kubo i La Ruïna, les dues finques okupades de la plaça Bonanova de Barcelona que van estar en el punt de mira durant la campanya electoral de les municipals del 28 de maig. Per a aquest desnonament, els Mossos d’Esquadra tenen preparat un dispositiu que començarà a primeríssima hora del matí, i que afectarà els que fan vida als carrers adjacents, entre ells, els alumnes i personal de l’escola La Salle Bonanova.

La direcció d’aquest centre privat cristià ha enviat un comunicat a les famílies advertint que el desallotjament d’El Kubo i La Ruïna «afectarà el normal funcionament del dia». En primer lloc, els accessos del carrer Sant Joan de la Salle quedaran tancats tot el dia. Així mateix, es preveu que la circulació de vehicles pels carrers adjacents a l’escola sigui «molt complicada», així que recomanen a les famílies «que s’acostin a l’escola en transport públic i accedeixin a peu evitant la plaça Bonanova». Per això, l’accés a l’escola per part d’alumnes, famílies i personal s’haurà de fer a peu pel passeig de la Bonanova, 8 o bé pel carrer Horacio; tot i que des de la institució han informat que això «pot variar en funció de com evolucioni la jornada».

A més, el centre ha cancel·lat totes les activitats que es porten a terme al poliesportiu, ja que per arribar-hi des de l’escola és necessari travessar el carrer Sant Joan de la Salle. Així, durant aquell dia no es portarà a terme cap activitat de natació ni extraescolars en aquest equipament. «Els alumnes es mantindran a l’escola», remarca la direcció.

Escenari tens

El desnonament d’aquest dijous es presenta complex i hi ha la possibilitat que es produeixin escenes de tensió i disturbis. El mes passat, els col·lectius que ocupen els espais d’El Kubo i La Ruïna van advertir a través d’un comunicat que el 30 de novembre estaran preparats «per a tot» quan hagin d’enfrontar-se a aquest intent de desallotjament. «Estem preparats per respondre amb tota la fúria. La ràbia i la imaginació sempre trobaran camins per manifestar-se», van afirmar en un missatge difós a les xarxes socials.

Notícies relacionades

Aquests mateixos col·lectius han convocat per al mateix dijous a les 5.30 del matí una concentració des de Vallcarca per arribar en columna a les 6.00 hores a la zona del desallotjament per portar a terme una protesta i intentar impedir-ho.

A més, en els últims dies els okupes de La Ruïna i El Kubo han reiterat la seva «preparació» davant del desallotjament amb l’exhibició a la seva façana d’un cartell dirigit als Mossos d’Esquadra amb el missatge «Us estem esperant, malandrins».