‘The World’s 100 Best Clubs’

Dues discoteques de Barcelona entren al ‘top 10’ de les millors del món 2023

Els premis de l’oci nocturn reconeixen el pla de seguretat al Front Marítim i l’actuació de Sutton en el cas Alves

Febre de zones VIP en ‘discos’ de Barcelona: taules i ampolles a 10.000 euros

La increïble nit minvant de Barcelona 125 discoteques i pubs tancats

Dues discoteques de Barcelona entren al ‘top 10’ de les millors del món 2023
4
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Barcelona, que fins demà dimarts acull per primera vegada el Congrés Internacional d’Oci Nocturn, ha ratificat la potència i qualitat de la seva nit, i en particular de les seves discoteques del Front Marítim: Shôko i Opium Mar s’han situat entre les 10 millors del món. En concret en els llocs 5è i 7è de la llista The World’s 100 Best Clubs 2023, que s’ha fet públic aquesta nit. Però la capital catalana ostenta un total de nou establiments en el rànquing mundial de 100, com a part de la dotzena de locals catalans que aquest any han pres la llista.

L’èxit barceloní constrasta amb la reducció de l’oferta d’oci nocturn en els últims anys, com va informar aquest diari. I arriba en un moment en què el sector reclama nous emplaçaments consensuats.

La classificació s’ha donat a conèixer a la festa d’entrega dels Golden Moon Awards, els ‘Oscars’ de la nit (amb estatuetes inspirades aquest any en Joan Miró). La gala s’ha celebrat a l’hotel Sofitel Barcelona Skipper, seguida per una animada festa a Shöko, la més ben posicionada de la ciutat i on a més es despatxen les ampolles VIP més cotitzades de la ciutat, per fins a 100.000 euros.

El guardó de millor club del món recau en el primer de la llista, però també es reconeixen nou categories més vinculades amb el sector. No obstant,el ‘top 100’ de locals acaba sent un referent per a molts noctàmbuls i contribueix a l’atractiu turístic de les ciutats que destaquen per la qualitat del seu oci, han remarcat molts protagonistes durant el congrés previ.

Hï Ibiza, inaugurat el 2017 (on abans es va ubicar el mític Space), s’ha imposat de nou com a millor sala del món, per quarta edició consecutiva, per «ser el club amb millor so i il·luminació del món i comptar amb una programació inigualable en la qual figuren els millors DJs», han destacat des de la International Nightlife Association, organitzadors de la trobada. El segueixen aquest any Omnia Las Vegas (els EUA) i Ushuaïa Ibiza s’han alçat amb el segon i amb el tercer lloc. Bootshaus, a Alemanya, i Shôko Barcelona (5è), tanquen les primeres posicions.

El ‘top 10’ es completa amb Green Valley al Brasil (6), Opium Barcelona (7), DC-10 d’Eivissa (8), E11even de Miami (EUA) (9) i Pacha Ibiza (10), partint d’un 50% en vots populars i el mateix pes per part d’un jurat professional del sector.

En el conjunt de la llista de les cent millors discoteques del món, seleccionades entre 373 candidatures de 65 països amb criteris com a programació musical, seguretat, acústica i qualitat del seu servei, el pes més gran l’ha tingut Espanya amb 27 locals seleccionats, 12 d’aquests a Catalunya, que superava les Balears aquest any.

A Catalunya

Els altres clubs nocturns catalans més reconeguts han sigut Bling Bling Barcelona (15), Sutton Barcelona (20) –tots dos al carrer de Tuset–, Sala Apolo / Nitsa Club (39), Razzmatazz (59), Pacha Barcelona (79), Input High Fidelity Dance Club (85) i Carpe Diem Lounge Club (97), una discoteca de Lloret de Mar (Disco Tropics) (48), una de Lleida (Biloba Lleida) (81), i una de Salou (Tropical Salou) (90).

Curiosament, locals com Opium, Shôko i Carpe Diem, en la cotitzada llista, s’alineen al passeig Marítim i estan amenaçats de tancament pels plans de l’anterior govern municipal d’Ada Colau, que volia erradicar tot l’oci de la zona i donar-li altres usos en els pròxims anys. No obstant, els afectats esperen aconseguir un acord de continuïtat amb l’alcalde Collboni.

Premis amb segell barceloní

La celebració a Barcelona ha propiciat l’oportunitat de donar visibilitat (i treure pit) per la col·laboració publicoprivada que ha permès millorar substancialment la seguretat a la zona d’oci més coneguda de Barcelona i «més freqüentada d’Europa», el Front Marítim de la Barceloneta. L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han rebut el guardó a la Millor Acció Col·laborativa en Seguretat per la seva acció conjunta amb els operadors.

El cas Alves també s’ha deixat sentir en els premis. El de la Millor Acció de Protecció a Clients i Treballadors ha recaigut en el club Sutton Barcelona, per la seva «bona praxi en l’aplicació del protocol contra agressions sexuals ‘No Callem’» de l’ajuntament i la implementació de l’‘Ask For Angela’, impulsat per la International Nightlife Association.

En altres categories, Club La Feria, de Xile, s’ha emportat el mèrit al Club més Sostenible per utilitzar 35 plafons de generació fotovoltaica per proveir tot el seu consum energètic i reduir l’ús del plàstic fins a un 90%». El projecte espanyol Audiotec, que treballa per atenuar el soroll de zones obertes com terrasses i absorbir partícules nocives de l’atmosfera i a crear entorns amb confort acústic, ha rebut el guardó al Millor Projecte Innovador en l’Oci Nocturn del 2023.

Notícies relacionades

El reconeixement al Millor DJ de l’any –figures mediàtiques i venerades en les últimes dues dècades– ha sigut per al productor i músic francès David Guetta, que no hi ha pogut assistir però hi ha participat per videoconferència.

La Fiesta Bresh ha rebut el premi en la categoria de Millor Esdeveniment del 2023, mentre que el de Millor Festival ha anat a parar Tomorrowland, que cada any rep entorn de 400.000 persones. El de Millor Grup Empresarial ha sigut per a TAO Group, dels Estats Units, per oferir «experiències culinàries i d’entreteniment de primera qualitat, amb la innovació i la creativitat com a eixos centrals». I el Golden Moon Award a la Millor Artista Revelació ha sigut per a la DJ holandesa Chelina Manuhutu, de l’escena de la música ‘underground’.