Actuació d’emergència

Diversos policies salven la vida a una jove que tenia una aturada cardíaca a Barcelona

Diversos policies salven la vida a una jove que tenia una aturada cardíaca a Barcelona

Policía Nacional y Guardia Urbana

1
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han salvat la vida a una jove de 21 anys que havia caigut a terra inconscient per una aturada cardíaca a la plaça de Catalunya, a la capital catalana. Li van practicar maniobres cardiopulmonars i van utilitzar un desfibril·lador per reanimar-la.

Segons ha informat aquest divendres la Policia Nacional en un comunicat, després d’aquests primers auxilis i la intervenció dels serveis sanitaris desplaçats al lloc la jove va ser traslladada a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Allà va ser intervinguda quirúrgicament i, després de passar tres dies a la unitat de cures intensives, va estar 20 dies en planta recuperant-se.

Els fets van passar el 19 de setembre, quan un agent de paisà de la Policia Nacional que estava esperant els seus companys per tornar a comissaria després d’un dispositiu que havien portat a terme va sentir crits d’una dona a la plaça de Catalunya i es va dirigir corrent cap al lloc. A l’arribar-hi, va trobar un gran tumult de gent al voltant de la noia, que es trobava estirada inconscient a terra.

La jove no reaccionava

L’agent es va identificar com a policia perquè li obrissin pas i poder acostar-se a la noia, que estava acompanyada per la mare, que presentava un estat de gran nerviosisme i ansietat, ja que la seva filla no presentava signes vitals. Juntament amb un mosso d’esquadra que també va acudir al lloc davant l’emergència mèdica, el policia va practicar els primers auxilis a la noia, amb una maniobra de reanimació cardiopulmonar.

Notícies relacionades

No obstant, la noia no es recuperava, i per això un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona els va proporcionar un desfibril·lador –un dispositiu extern automàtic (DEA)–, cosa que juntament amb la reanimació cardiopulmonar va permetre que la noia recuperés el pols i la respiració fins que van arribar al lloc els serveis sanitaris.

Dies després, amb la noia ja recuperada, l’agent de la Policia Nacional que hi va intervenir es va poder reunir amb la jove, una vegada estava ingressada en planta a l’hospital, per regalar-li una samarreta de manera simbòlica, ja que va haver de trencar-li la seva per poder practicar-li la maniobra i salvar-li la vida.