Onada de solidaritat

Protesta per frenar el desnonament d’una senyora de 78 anys per convertir la seva casa en pis turístic

Protesta per frenar el desnonament d’una senyora de 78 anys per convertir la seva casa en pis turístic

Resistim al Gòtic

2
Es llegeix en minuts

Una dona de 78 anys està en risc de ser desnonada aquest dimecres de la casa on viu des de fa dècades a Barcelona amb un contracte de renda antiga. Després que la propietària de la vivenda, que es dedica al lloguer de pisos turístics, l’hagi portat als tribunals per un deute inicial de 88 euros. En declaracions a elDiario, la víctima, la Blanca, va explicar que ella va entrar a viure en aquesta casa «vestida de núvia» l’any 1968 i que «volia morir en aquesta casa».

Així ho ha explicat el portaveu de l’organització Resistim al Gòtic, Daniel Pardo, en la concentració organitzada per aquesta entitat per mirar d’impedir el desnonament previst per a aquest dimecres. Ha indicat que és un cas «especialment injust» perquè la inquilina, la Blanca, té un contracte de renda antiga i l’«únic interès» de la propietària és «fer-la fora per llogar-lo a un preu més alt», ja que segons Resistim al Gòtic es dedica al lloguer per temporades, és a dir, per al turisme.

Pardo ha explicat que la propietària va fer «una martingala» a la Blanca quan va comprar tot l’immoble el 2010: «Va fer unes obres al pis, a més mal fetes, i va passar a la Blanca una factura de 88 euros, però la senyora no se’n va assabentar», ha relatat. Aquest deute s’ha incrementat a 177 euros. En lloc d’intentar cobrar aquest import en primera instància, la propietària va acudir directament als tribunals per aconseguir que li autoritzessin un desnonament. El jutge així ho va fer i aquest dimecres està previst el desallotjament.

Al conèixer aquest cas, nombroses persones s’han ofert a través de xarxes socials a pagar aquest baix deute; una onada de solidaritat poc útil si la intenció real de la propietat és rellogar el pis a turistes per obtenir una rendibilitat econòmica més elevada.

Notícies relacionades

Desenes d’activistes estan reunits des de primera hora davant de les portes de la vivenda, situada al barri Gòtic de Barcelona, una concentració a la qual també ha assistit la líder dels Comuns al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach.

La comitiva judicial que ha acudit per al desnonament –no han aparegut forces de seguretat– ha estat negociant amb els mediadors municipals per veure com resoldre el problema.