Sense presó provisional

En llibertat amb càrrecs el motorista que va colpejar mortalment un taxista a Barcelona

VÍDEO: EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El motorista que va colpejar mortalment un taxista de Barcelona ha sigut posat en llibertat amb càrrecs per la magistrada que instrueix el cas al Jutjat d’Instrucció número 26 de la capital catalana. Tal com es desprèn de la interlocutòria judicial de la jutge, l’acusat s’haurà de presentar cada dijous a firmar als jutjats. També se li ha retirat el passaport i el document nacional d’identitat i se li prohibeix acostar-se a menys de 500 metres de la família del mort. L’acusació particular, exercida per l’associació Élite Taxi, reclamava la presó provisional, mesura cautelar que ha sigut rebutjada.

Notícies relacionades

Els fets van passar el 2 de novembre a la Travessera de les Corts, poc després de les 22.00 hores. El motorista i la persona que l’acompanyava van caure a terra, i es va iniciar una discussió de trànsit amb el taxista, suposadament implicat en el sinistre. El conductor de la moto va clavar un sol cop de puny amb el braç esquerre que va impactar a la part superior del taxista, que va caure inconscient a terra. Va ingressar en estat crític a l’Hospital Clínic i va morir tres dies després, el 5 de novembre.

La interlocutòria de la magistrada indica que, després del cop de puny, l’assaltant no va continuar colpejant la víctima, contràriament al que havia denunciat Élite Taxi. Tampoc l’altra persona ocupant de la moto va intervenir en la baralla (tot i que sí que va mirar de separar-los), segons es desprèn de la visualització de les imatges captades per la càmera instal·lada al taxi.