Cap ha perdut la llicència

ERC denuncia que el 60% de les terrasses tenen un expedient sancionador obert a Barcelona

ERC denuncia que el 60% de les terrasses tenen un expedient sancionador obert a Barcelona

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El regidor d’ERC Jordi Castellana ha denunciat aquest dimarts que a Barcelona un 60% dels locals amb terrassa tenen un expedient sancionador per una infracció greu o molt greu obert en el període que va de gener del 2022 a l’octubre passat i que en cap dels casos s’ha produït la resposta municipal més rotunda de les que preveu l’ordenança. És a dir, que cap dels establiments ha perdut la llicència de terrassa.

Castellana ha explicat que les dades, sol·licitades pel seu grup al govern municipal, van ser detallades per la primera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, en la comissió d’Urbanisme. En el període citat, gener del 2022 a octubre del 2023, es van obrir 6.048 expedients en 2.856 establiments amb llicència de terrassa a Barcelona.

El percentatge aproximat

D’aquest total, 5.340 expedients es corresponen amb infraccions greus o molt greus, que per tant suposen un 88,3% del total. En números absoluts són 2.531 els locals que presumptament han comès aquestes infraccions greus o molt greus. A la ciutat hi ha ara  4.174 establiments amb terrassa, cosa que situaria a prop del 60% els infractors per actuació greu i molt greu.

Hi ha el matís que el percentatge s’hauria de calcular sobre el total de locals amb terrassa coberta entre gener del 2022 i l’octubre passat, però ERC considera que el 60% aproximat val com a càlcul.

Descontrol

Per a Castellana, la situació alimenta la convicció del seu grup que hi ha un «descontrol» per part del govern de Jaume Collboni en relació amb les terrasses. Ha recordat el cas dels expedients de retirada a 33 terrasses a Ciutat Vella que van caducar sense que es concretés la sanció, però ha afirmat que el problema és global a la ciutat.

Notícies relacionades

I ha recordat que el govern va pactar amb Junts rebaixar el pagament previst per la taxa de terrasses si aquest any s’hagués aplicat com estava previst en l’ordenança, una vegada la bonificació del 75% implantada per compensar les perdudes provocades per la pandèmia de la covid ja no era viable per al 2024.

El regidor ha explicat que ERC preguntarà en el ple a l’executiu local per les dades de les terrasses i per la resposta que es dona als infractors. Sorprèn, ha insistit, que ningú hagi perdut la llicència de terrasses entre una xifra tan elevada d’infraccions.