Nova convocatòria

L’Ajuntament de Barcelona treu 60 noves places de bomber, i d’aquestes el 25% estan reservades per a dones

L’oferta és per accedir al Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament

La nova convocatòria d’oposicions a Bomber de la Generalitat portarà novetats importants

La nova convocatòria d’oposicions a Bomber de la Generalitat portarà novetats importants / Archivo

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Barcelona ha informat aquest dimarts que ha convocat 60 noves places de bomber per al Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS). El 25% d’aquestes places, un total de 15, estan reservades per a dones, i és una novetat, ja que és la primera vegada des que els Bombers de Barcelona treuen convocatòria de places.

Una altra novetat que s’ha de destacar és la incorporació de la prova de coneixements d’una llengua estrangera, que serà elegida pel mateix aspirant d’entre totes les opcions que se li proposen i serà obligatòria i no eliminatòria.

El procés per accedir a l’SPEIS és un dels més llargs del conjunt dels Bombers, ja que es compon per un total de nou proves: coneixements generals, coneixements específics, català, castellà, aptitud física, pràctica, conducció, personalitat i competències i proves mèdiques.

Notícies relacionades

Les nou bases es publicaran en les pròximes dates al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i durant els 20 dies naturals següents es mantindrà obert el termini d’inscripció. La convocatòria és de règim d’oposició lliure i tot el que compleixi els requisits exigits pot presentar-se per optar a una de les 60 places de bomber.

La sol·licitud es podrà fer a través de la web de l’Ajuntament de Barcelona, en la qual també es podrà efectuar el pagament de la taxa corresponent, o bé presentant-la al Registre General de l’Ajuntament de Barcelona o en qualsevol de les formes previstes pel règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.