«Ni parlar-ne»

Trias descarta que la negociació per la investidura de Sánchez el converteixi en alcalde de Barcelona

Trias descarta que la negociació per la investidura de Sánchez el converteixi en alcalde de Barcelona

ACN

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’exalcalde Xavier Trias ha descartat taxativament aquest divendres que la negociació entre Junts i el PSOE per la investidura pugui acabar convertint-lo en alcalde de Barcelona. Ho ha afirmat a Catalunya Ràdio amb tota rotunditat i sense deixar marge a la sorpresa.

«No, ni parlar-ne. Això no funciona així. Crec que tots inventen, però això no té sentit. Tenim un alcalde, que ho va ser com ho va ser, perdent les eleccions, i una vegada està assegut a l’alcaldia la possibilitat de fer-li un vot de censura és molt difícil».

Fer el ridícul

Interrogat sobre si Junts l’havia instat a explorar la via de la investidura per aconseguir el govern de Barcelona, Trias ha citat la tan repetida frase de Josep Tarradellas: «En la vida es pot fer de tot menys el ridícul». I ha prosseguit: «Això no va enlloc. Miri si no va enlloc que avui tindrem la discussió de les ordenances i no aconseguim posar-nos d’acord amb el PSC, i si no ens posem d’acord és per una qüestió de fons, un model de ciutat. No hi ha acord».

El cap de files dels postconvergents al consistori també ha jutjat inviable que Collboni acabi sent ministre d’un Govern de Pedro Sánchez: «Això és una mica més de ciència-ficció. Sincerament, jo no crec en això, crec que quan un aconsegueix, tot i que sigui d’una manera una mica estranya, ser alcalde de Barcleona, s’asseu a la cadira i intenta no deixar-la ni de broma».

Ciència-ficció

I preguntat, de nou, per si ell faria el pas si la negociació l’hi permet, ha insistit a considerar-ho impossible: «Però és que no hem de fer ciència-ficció i desorientar la gent. Prou desorientació és que un guanyi les eleccions i l’alcalde sigui algú altre. Hem de ser seriosos. Hem de fer que l’ajuntament funcioni i Collboni ha de decidir una vegada per totes amb qui vol governar». 

Notícies relacionades

Trias ha reclamat de nou que l’alcalde esculli entre Junts i Barcelona en Comú el seu soci de futur en el mandat. «Collboni té una oportunitat única de decidir per quin model aposta, un que s’assembli al meu o un que s’assembli al de Colau. No hi ha més opcions. Potser per a ell no és una decisió fàcil, però ha de ser valent i prendre-la».

Colau, ministra si ho vol

L’exalcalde ha negat també que Junts hagi vetat Colau com a ministra: «¿Vostè creu que s’acaba discutint sobre una cadira d’una senyora? Són coses que explica la gent de manera interessada».

Temes:

Xavier Trias