Persones sense llar acampen al parc de la Ciutadella de Barcelona

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una quinzena de tendes de campanya es troben instal·lades al parc de la Ciutadella de Barcelona, on malviuen persones sense llar. Les càlides temperatures que per ara s’estan donant aquesta tardor donen una mica de treva a aquest col·lectiu, que en les pròximes setmanes podria patir l’arribada del fred.

L’assentament està format per tendes de campanya de tipus individual, i algunes d’aquestes queden lleugerament amagades per la vegetació que hi ha al voltant. Durant el dia, es pot veure gent que entra i surt de la zona, o que deambula per camins propers.

Persones sense llar acampen al parc de la Ciutadella de Barcelona /

Jordi Cotrina
Notícies relacionades

Fonts municipals consultades per EL PERIÓDICO asseguren que els equips de serveis socials i la resta d’equips municipals, juntament amb el districte de Ciutat Vella, fan un seguiment de la situació al parc, amb la premissa que «és necessari evitar l’ús privatiu de l’espai públic per part de qualsevol grup, al mateix temps que és necessari proporcionar una atenció social adequada a les persones que la puguin necessitar». «A la zona, de fet, conflueix un gran nombre de persones que fan un ús intensiu de l’espai i és necessari garantir tots aquests usos», afegeixen.

Persones sense llar acampen al parc de la Ciutadella de Barcelona /

Jordi Cotrina

Persones sense llar acampen al parc de la Ciutadella de Barcelona /

Jordi Cotrina

Quant a les persones que es troben instal·lades al parc i hi dormen, les mateixes fonts asseveren que els serveis socials «les acompanyen i els ofereixen la possibilitat d’allotjament si així ho desitgen». D’altra banda, aquestes persones també se’ls informa que en algun moment es podrien produir «dispositius per a la retirada de material que es pugui acumular» a causa de l’ús intensiu que fan d’aquesta zona del parc.