Aquest és el carrer comercial més transitat de Barcelona

Aquest és el carrer comercial més transitat de Barcelona

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
EFE

El carrer de la Boqueria és l’eix comercial més transitat de Barcelona, amb una mitjana de 13.200 vianants diaris. La via és una estreta obertura d’escassos metres d’ample que neix al cor de la Rambla i s’endinsa entre els carrerons del barri Gòtic, en ple centre turístic de la ciutat.

La dada l’aporta un estudi publicat aquest dilluns per TC Group Solutions, que disposa d’una xarxa de sensors situats a les principals artèries comercials del país, i que ha detallat el trànsit de persones en eixos comercials de les principals ciutats espanyoles entre el gener i el setembre del 2023.

Pelai, segona

El segon eix comercial més transitat de la capital catalana és el carrer Pelai, amb una mitjana d’11.622 vianants diaris, una via que uneix la plaça Universitat i la plaça Catalunya, els dos espais oberts més importants del centre de la ciutat.

En tercer lloc, es troba l’avinguda del Portal de l’Àngel, amb 10.569 vianants diaris, l’ampli passeig per als vianants que baixa de plaça Catalunya en direcció a la catedral de Barcelona, plena de conegudes firmes internacionals.

Fora del podi espanyol

No obstant, cap dels tres eixos comercials més transitats de Barcelona ha entrat al podi espanyol.

Notícies relacionades

Els eixos comercials més transitats a Espanya han sigut el carrer Atocha de Madrid, amb 17.278 vianants diaris de mitjana, l’avinguda Constitución de Sevilla, amb 15.352 vianants cada dia, i el també madrileny carrer Preciados, amb 13.782 vianants.

L’informe destaca la importància de monitorar l’afluència dels eixos comercials, perquè suposa una dada molt rellevant per a les empreses a l’hora de planificar l’obertura de nous locals, perquè els permet ubicar-se en zones amb un alt potencial d’atracció de clients.