Dues sancions

Barcelona multa el Barça per obres al Camp Nou fora de l’horari legal

Barcelona multa el Barça per obres al Camp Nou fora de l’horari legal

MANU MITRU

3
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona ha pogut verificar que tenen fonament les queixes dels veïns del Camp Nou sobre l’horari de les obres de remodelació de l’estadi del FC Barcelona. Dues inspeccions municipals han comprovat les últimes setmanes que es duien a terme treballs en hores no permeses i han iniciat un expedient sancionador.

Segons ha confirmat a EL PERIÓDICO l’Ajuntament de Barcelona, s’han tramitat «dues multes per incompliment dels horaris de les obres de remodelació de l’Spotify Camp Nou». Fa cinc dies, la nit del dijous 14 al divendres 15 de setembre, el consistori va trobar operaris en actiu al recinte de les Corts: «Entre la mitjanit i la una de la matinada es va fer una inspecció de les obres i es va detectar activitat que no estava autoritzada», concreten fonts municipals.

Una veïna que resideix al costat del Camp Nou va poder gravar una excavadora que circulava carregada a la una de la matinada pel recinte blaugrana, il·luminat per un focus potent. Com es pot sentir en la gravació, cedida a EL PERIÓDICO, el sotragueig de la màquina arribava fins a les vivendes, en hores habitualment de total quietud en aquest veïnat.

La segona multa imposada al Barça és fruit d’una altra inspecció, aquesta feta a l’agost, en la qual també «es van detectar treballs fora de l’horari» permès per la legislació. Arran de les dues inspeccions efectuades, «la Guàrdia Urbana ha tramitat dues sancions que poden arribar als 300 euros cada una», apunta el consistori. Alhora, l’executiu de Jaume Collboni assegura que «treballa amb el FC Barcelona per resoldre aquests incompliments» i avança que «en els pròxims dies» convocarà els veïns de la zona a una reunió per aclarir qualsevol dubte que hi hagi i «donar totes les explicacions» necessàries.

En conversa amb aquest mitjà, el club respon que li «consten» aquestes dues multes i remarca que està «en conversa en tot moment amb l’ajuntament per millorar i anar coordinats». I avança que «pròximament» obrirà una «ronda» de reunions amb associacions de veïns de l’entorn: «Hi haurà diàleg per resoldre qualsevol incidència».

Obres despertador

Com va explicar aquest diari divendres passat i va poder comprovar in situ, les obres del Camp Nou fan desvetllar literalment els barcelonins que viuen a prop de l’estadi. Tot i que la normativa local impedeix començar els treballs abans de les vuit del matí per garantir el descans dels residents, a partir de les set ja s’han pogut sentir sense dificultat i diàriament el tràfec dels camions i grues i les maniobres preparatòries. El terrabastall dels trepants es desencadena, això sí, a les vuit en punt.

Notícies relacionades

«Amb la calor que ha fet aquest estiu, el més greu ha sigut haver d’estar amb les finestres tancades: no es poden obrir, perquè comporta pols i soroll de camions amunt i avall... Ha sigut dur i ho continua sent», va lamentar en declaracions a EL PERIÓDICO la presidenta de l’Associació de Veïns del Camp Nou, Ana Ramón. «L’ajuntament ha de prendre mesures. Si la normativa diu que res s’ha de moure abans de les vuit, llavors no ha de sonar ni un xiulet», exigeix. Farts de molèsties matutines, els veïns ja recollien firmes i preparaven una reclamació conjunta al consistori.

Moviments de l’oposició

Precisament després de la publicació en aquest diari, l’oposició va pressionar també el govern socialista perquè abordés el cas amb els afectats. Així, per exemple, ERC va registrar un prec dirigit al regidor de les Corts, David Escudé, perquè convoqués «en el termini màxim de 15 dies» una reunió amb els veïns de l’entorn del Camp Nou «per parlar i trobar solucions a l’impacte que les obres de l’estadi provoquen a l’entorn».