Barcelonejant

Els entrenaments més originals de Barcelona: del ‘Drillertraining’ al gimnàs per a ganduls

Aquí alliberes adrenalina sense adonar-te’n, com al llegir una notícia de Rubiales. Ara es fa exercici amb jocs infantils i fins i tot volant com Superman   

Els negocis amb els noms més curiosos de Barcelona | MAPA

Les botigues més originals de Barcelona

JORDI COTRINA

5
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Sembla que t’has colat en una pel·li de Vin Diesel. Aquí et podrien treure un ull amb algun bíceps. Al costat de Les Barres de la Barceloneta –un fibrat ‘hot spot’ de cal·listènia davant l’espigó del Gas–, s’entrena jugant al mocador i a l’‘estira-i-arronsa’. Jocs de nens de pati d’escola, penses somrient abans de provar-ho. A cap de cinc minuts, ja els estàs comparant amb ‘El sergent de ferro’ de Clint Eastwood. «Tenim millor caràcter», s’excusen els dos ideòlegs de l’entrenament. En una hora acabes traient tanta adrenalina com al llegir totes les notícies de Rubiales de cop

JORDI COTRINA

L’han batejat com a ‘Drillertraining’. Ve de ‘work drill’: significa «entrenar dur». «S’emmascara el patiment dins d’un joc», et confessarà Álex ja tard. «És un joc esportiu i, alhora, un brutal entrenament», resumeix Philip. ¿El seu objectiu? «Superar els límits mentals, el llindar del ‘no puc’ –apunten–. Que la gent s’adoni que pot rendir molt més del que creu». «Ja entenc –els escriuràs l’endemà– com se sentia Karate Kid després de donar cera i polir cera». Tindràs serioses dificultats per fer-te una cua.

 

Van començar ells dos sols fa tot just sis mesos. Dissabte passat estaven entrenant una vintena amb ‘dj’ a peu de sorra. Ja són gairebé 70 en el grup de Whatsapp. «No som en un gimnàs», adverteixen. Aquí s’estrena descalç, raspi o no la sorra, faci calor o plogui. «Exposar-te a la realitat de la vida et fa més fort», garanteixen mentre arrosseguen bidons d’aigua en comptes de pesos. «És material que podem reutilitzar, és gratuït, utilitzes l’aigua del mar i després et dutxes», riu Álex. 

Álex Pablos, 37 anys, va ser preparador físic d’alt rendiment abans de dedicar-se a les assegurances. Philip Dressler, 30 anys, era entrenador professional de ‘bootcamp’ a Alemanya (entrenaments d’estil militar). «¿Preparats per morir?», donen la benvinguda a la ‘troupe’ d’avui. Tant pots compartir jocs amb una professora d’infantil com amb individus que semblen acabats de sortir d’una sèrie de vikings. De primeres et sents més fora de lloc que la princesa Elionor vestida de caqui. «Aguantes si no pares», t’anima amb to familiar Wessel, un dels vikings. Així que no pares: corres relleus, jugues al mocador, ara flexions, a nedar fins a la boia, t’arrossegues estil militar, estires d’una corda amb competitivitat infantil. Entre joc i joc, fins i tot es fan rescats aquàtics

«Aquí aprens a superar els teus límits», garanteix Felicitas, una habitual del ‘Drillertraining’, atleta i model esportiva. «És un entrenament psicofísic», així ho defineix Sardor, ell és comercial. Mariana, educadora infantil, repeteix per segona vegada després d’uns «cruiximents nivell Déu». «Al cos li has de donar un motiu per millorar –justifica la duresa Álex–. Si tu pots fer 100 esquats i en fas 100, no millores. Milloraràs quan no puguis més». Després de l’entrenament, la majoria es queda a fer cal·listènia.

Gimnàs per a ganduls

A RockFit (Méxic, 5) fins a Homer Simpson faria esquats sense adonar-se’n. Es va fer viral tot just obrir com a «gimnàs per a ganduls». La meitat dels seus clients en malles eren dels que només trepitjaven el ‘gym’ per intentar donar-se de baixa. És una barreja d’‘escape room’ en malles i videojoc en viu. Entrenaments amb jocs personalitzats. «Enganyem la gent perquè faci esport», riu el CEO, Javier Beltrán. «Un gimnàs –defineix– per als que odien els gimnasos». Ben aviat trauran el seu propi passaport: ensenyaran tècniques per sobreviure fora del ‘gym’, sigui en un barranc, una via ferrada o a la neu. Remataran el juny amb un ‘escape room’ de 48 hores de supervivència.

On entrenar volant

¿Que t’enfiles per les parets? A Onair (Pere IV, 99) t’ensenyen a fer-ho sense partir-te la crisma. És una escola de dansa aèria: «L’art de ballar i volar», que diuen ells. També ensenyen dansa vertical –aquesta en versió ‘fitness’– a SouLivre (Vilamarí, 37, Llull, 68). Tot i que les seves classes-estrella són les de Bungee up: es podria traduir com fer pònting cap amunt. Aprens a fer el Superman. Literal: entrenes volant, enganxat a elàstics que pengen del sostre. I encara tenen una altra activitat digna d’obrir la boca: Power Jumping: fan coreografies sobre llits elàstics individuals

A Sabadell, Terrassa, Mataró i Osona hi ha gimnasos paleolítics. Paleotraining. Entrenen amb troncs i pedres com en els anys de joventut de Jordi Hurtado. A Barcelona hi ha un parell de clubs on fer el cangur. Kangoo Jumps, en diuen a aquest esport esmorteït. «La teràpia del rebot», l’han batejat per internet. Juraràs que t’has colat en un ‘after’: música d’eufòria, cares desencaixades, gent fent salts om si s'hagués d'acabar el món. T’enfundes unes «botes de rebot» i et poses a saltar com si t’hagués tocat la loteria. I no deixa cruiximents.  

L’entrenament dels ‘influencers’

¿Que no tens temps per anar al gimnàs, dius? Atreveix-te a dir-l’hi a Magali Dalix: fa gairebé dues dècades que fa suar ‘triunfitos’ i ‘influencers’. La sala Magali (Bori i Fontestà, 5) va ser el primer ‘gym boutique’ d’Espanya. «El mètode que va revolucionar ‘Operación Triunfo’», recorda a la seva web. La seva fórmula d’entrenament: «30 minuts de pura adrenalina». Mai hauries cregut que mitja hora durés tant. 

Notícies relacionades

¿El que vols és agafar-te un bon pedal? Puja a una bici ‘indoor’ de Lapse Studios (Diagonal, 606) o Love Cycle (Via Augusta, 10). El més probable és que acabis agitant la tovallola a l’aire com si estiguessis de casament. Pedales amb música disco, esclats halogenats, eufòria comunal. Et vindrien ganes de demanar-te una copa si et quedés alè per parlar.

Les anomenen «festes cardios». ‘Cycling’ motivacional: els ‘coaches’ ara deixen anar frases a l’estil xerrada TED mentre et fan suar. Aquest any fins i tot s’han vist multituds pedalant en una discoteca. Lapse va muntar el febrer una sessió a Bling Bling. La primera festa que deixa cruiximents en comptes de ressaca. No serà l’última, prometen.