Gala al novembre

Quinze discoteques de Barcelona són nominades a les millors del món

Els guardons The World’s 100 Best Clubs 2023 es donaran a conèixer el 27 de novembre en una gala internacional a la capital catalana

Barcelona acollirà un congrés d’oci nocturn i la seva gala de premis 2023

La increïble nit minvant de Barcelona: 125 discoteques i pubs tancats

Quinze discoteques de Barcelona són nominades a les millors del món

Albert Bertran

3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Barcelona té una oferta d’oci nocturn minvant en els últims anys i un presumpte dèficit de pistes de ball per donar sortida a la seva població jove, la de l’àrea metropolitana que es desplaça a la recerca de festa i la de centenars de milers de turistes que volen disfrutar de les seves llargues nits. Però tot i que les patronals de l’oci alerten sobre aquest panorama, la capital catalana presumeix de qualitat i els premis internacionals li solen donar la raó. Fins al punt que aquest 2023 ha sumat 15 locals nominats per entrar a la prestigiosa llista The World’s 100 Best Clubs 2023, que anualment fa pública la International Nightlife Association, i la gala de la qual se celebrarà aquest any al novembre a Barcelona.Es tracta de l’urbs que més candidates aglutina, ja que Eivissa (al capdavant) té les seves 18 nominades repartides per tota l’illa.

Espanya lidera per segon any consecutiu el llistat, amb un total de 77 candidatures. Dins del país, la segueixen Madrid amb 10, Marbella amb sis i Tenerife amb quatre. A escala internacional, amb un total de 373 locals d’oci nocturn nominats corresponents a 65 països, la segona nació més representada és els Estats Units amb 46 establiments. A continuació, Itàlia amb 19, el Regne Unit amb 17, Colòmbia amb 16 i el Canadà amb 13.

Per ciutats, després de la capital catalana se situen Las Vegas i Madrid, totes dues amb 10; Nova York i Londres, amb vuit, i Mont-real, amb set, detalla l’entitat a aquest diari.

En el cas de Barcelona, segons informa Spain Nightlife (la patronal espanyola), les sales candidates aquest any són Bling Bling Barcelona, Carpe Diem Lounge Club (CDLC), Input High Fidelity Club, Les Enfants Brillants, Macarena Club, Nitsa, Opium Barcelona, Gatsby Barcelona, Otto Zutz, Pacha Barcelona, Razzmatazz, Sala Apolo, Shôko Barcelona, Sutton Barcelona i Twenties. Algunes d’aquestes, ubicades al passeig Marítim, i que també són restaurants, estaven condemnades a desaparèixer dins dels plans de l’exalcaldessa Ada Colau d’erradicar l’oci del litoral, cosa que deixaria Barcelona sense alguns dels seus clubs més reconeguts i sense bona part del seu actual aforament. No obstant, sembla que el govern municipal de Jaume Collboni n’estudia la continuïtat, com va avançar EL PERIÓDICO.

Des de la patronal, el seu secretari general, Joaquim Boadas, destaca que la posició local «posa de manifest la importància de l’oci nocturn per a una ciutat com Barcelona, a què l’oci de qualitat afegeix atractiu». L’última enquesta del perfil del viatger de l’Observatori del Turisme a Barcelona reflectia que sortir de nit és una de les cinc activitats més populars del turisme (45,6%).

De fet, a més de ser seu de la gala dels Golden Moon Awards i el llistat dels 100 millors clubs del món 2023, Barcelona acollirà el 9è Congrés Internacional d’Oci Nocturn. Representants i experts del sector a escala internacional debatran sobre la situació i reptes de l’oci nocturn en una trobada a què ja ha confirmat la seva assistència el regidor de Seguretat i de Ciutat Vella, Albert Batlle, i a què han sigut convidats també l’alcalde Collboni i el president Pere Aragonès, així com alts representants del Govern central.

Previsió d’un milió de vots populars

Només 100 dels nominats accediran a la llista definitiva de The World’s Best Club 2023, que tindrà un guanyador absolut. La votació pública ‘online’ s’obre demà, 1 de setembre, fins al 25 d’octubre. El vot popular (només se n’acceptarà un per persona o IP) es pot emetre a través de l’enllaç http://s.alchemer.eu/s3/w100bc. S’espera arribar a un milió de vots, que tindran un pes del 50% en la decisió final, en què participarà un jurat professional. Aquest tindrà en compte la programació, la qualitat de la sala, la seguretat, l’acústica i els seus serveis.

Notícies relacionades

L’any passat, es va imposar la discoteca Hï Ibiza, mentre que Omnia Las Vegas va quedar en segon lloc. La va seguir Ushuaïa Ibiza Beach. El més ben classificat de Barcelona va ser el restaurant-discoteca Shôko (10a posició), i per això aquest any acollirà la festa del 27 de novembre posterior a la gala, que se celebrarà al luxós hotel Barcelona Sofitel Skipper.

Els guardons creixeran aquest any a l’incorporar premis al millor DJ i millor festival de l’any.