La gossera de Barcelona busca famílies d’acollida per a gatets nounats

La gossera de Barcelona busca famílies d’acollida per a gatets nounats
1
Es llegeix en minuts

El centre d’acollida d’animals de companyia de Barcelona (CAACB) ha registrat durant els primers sis mesos del 2023 menys abandonaments i més adopcions de mascotes, tot i que criden l’atenció sobre la necessitat que més gent s’ofereixi per a acollides temporals de gats nounats.

Segons ha informat el CAACB en un comunicat, durant el primer semestre de l’any 145 gossos i 125 gats, és a dir, 270 animals de companyia, han sigut adoptats al centre municipal. A la web municipal es poden consultar tots els requisits per adoptar una mascota.

Els indicadors respecte a l’activitat del primer semestre mostren també que hi ha hagut menys entrades d’animals al CAACB, és a dir, menys animals abandonats o perduts, tot i que no n’han donat dades més concretes.

Llars per a gats lactants

D’altra banda, la directora del CAACB, Anna Ortonoves, ha animat les famílies que es queden a Barcelona a mirar de ser casa d’acollida temporal, especialment per als gats nounats.

«És important promoure ràpidament les adopcions de gats i poder trobar també cases d’acollida per als lactants, per donar aquest benestar tan important en els primers moments de vida», ha apuntat.

Races perilloses abandonats sense xip

Notícies relacionades

Així mateix, el consistori recorda que els animals han de portar el xip identificatiu, ja que «molts» dels que arriben al centre no el tenen i, per tant, no es poden tornar al seu propietari.

Actualment al CAACB, més enllà del constant flux d’entrades i sortides, hi ha acollits de mitjana uns 200 gossos, la majoria de races considerades potencialment perilloses, i uns 90 gats.

Temes:

Gats Gossos