Cura animal

Ventiladors, gelats i granissats: així s’adapta el Zoo de Barcelona a l’actual pic de calor

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Zoo de Barcelona adapta la cura dels animals a l’augment de temperatures. Un any més, proporciona a la fauna nous aliments i mesures per refrescar-se per millorar-ne la sensació tèrmica a l’estiu, en especial en pics de calor com el d’aquesta setmana.

El cap de conservacions del Zoo de Barcelona, Jordi Hernández, ha explicat aquest dijous que estan aplicat mesures de cura per als animals en vista de l’augment de temperatures i els episodis de calor intensa.

En declaracions als periodistes, ha dit que espècies com el panda vermell i les elefantes pateixen més la calor, per la qual cosa fan servir aspersors d’aigua per refrescar la instal·lació al migdia, i també reguen amb mangueres i fan servir fang per a un ambient «més fresc».

Notícies relacionades

Algunes de les accions són l’increment del nombre d’abeuradors, el reg de les instal·lacions, la climatització amb ventiladors i la incorporació de gelats i granissats en la dieta d’algunes espècies. També s’han instal·lat ventiladors per a felins i ossos, i l’abundant vegetació i les zones d’ombra serveixen de refugi climàtic per als animals.

El director del Zoo, Antoni Alarcon, ha destacat que vigilen el manteniment del confort tèrmic dels hàbitats i totes les accions necessàries per garantir que poden continuar mantenint els comportaments habituals en «les millors condicions possibles, com el bany en el cas de les espècies més aquàtiques.»