Barcelona Global

Simona Salsi: «Barcelona té un gran potencial per convertir-se en un ‘hub’ d’innovació»

Simona Salsi: «Barcelona té un gran potencial per convertir-se en un ‘hub’ d’innovació»

B.G.

2
Es llegeix en minuts

Simona Salsi, nascuda a Milà fa 29 anys, ha viscut a Londres, Xangai, Dubai, Dublín, Austràlia i San Francisco abans de mudar-se a Barcelona. Actualment és senior innovation advisor a Mind the Bridge, una plataforma global d’innovació oberta que ofereix serveis i productes a empreses i empreses emergents d’ecosistemes locals. Té la seu a San Francisco, amb oficines a Barcelona i en altres destacats ‘hubs’ tecnològics com Seül i Tel Aviv.

¿Per què vas escollir Barcelona?

En els últims 10 anys, he viscut a diferents llocs del món. Després de cinc anys a San Francisco, vaig comprendre que no era la ciutat ideal per viure-hi a llarg termini. Vaig considerar tornar a Londres o a la meva estimada Milà, però tot va canviar quan vaig conèixer la meva parella, que està en una empresa amb seu a Barcelona. Hem decidit traslladar-nos a Barcelona, que ens ha donat una càlida benvinguda i té les qualitats per formar una família i desenvolupar una carrera professional.

¿Quins aspectes de la ciutat destacaries com a positius?

Barcelona destaca com una ciutat internacional i vibrant que ofereix nombroses oportunitats. És reconeguda com un centre tecnològic en constant creixement, que atrau talent i innovació; en efecte, se situa com el 5è ‘hub’ europeu per a empreses emergents (Mind the Bridge, 2022). Aquí hi trobo una fusió cultural única i un ambient emprenedor dinàmic que m’inspira diàriament. ¡I per descomptat, el meravellós clima mediterrani que fa de Barcelona un lloc excepcional per viure!

¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? ¿Com?

A Barcelona, es podria enfortir la infraestructura del transport públic per incrementar-ne la freqüència i la connectivitat. A més, és important promoure la qualitat de l’aire i la sostenibilitat ambiental mitjançant l’adopció d’energies renovables i polítiques de reciclatge eficients. També és necessari fomentar la innovació i l’emprenedoria, facilitant la col·laboració entre empreses i universitats, i oferint incentius a empreses emergents i emprenedors.

¿Què esperes de la Barcelona dels anys vinents?

Barcelona té un gran potencial per convertir-se en un ‘hub’ d’innovació reconegut a escala mundial. Espero que en els anys vinents la ciutat continuï atraient talent jove i brillant, i fomenti així un ecosistema emprenedor vibrant. A més, confio que es continuïn generant oportunitats per atraure inversions estrangeres, que enforteixin així l’economia local. ¡Visualitzo una Barcelona del ‘sí’, on els límits se superin i les oportunitats s’aprofitin al màxim!

Notícies relacionades

¿Quina sents que és la teva ciutat? ¿Què és el que més trobes a faltar?

Després d’haver viscut a diverses ciutats, em considero una ciutadana del món. No obstant, cada dia sento que Barcelona s’està convertint més en la meva ciutat. Si hagués d’esmentar el que més trobo a faltar, seria el cosmopolitisme de Londres, l’efervescència tecnològica de San Francisco i el glamur de Milà. Tot i així, a Barcelona trobo un equilibri perfecte entre cultura, creativitat i qualitat de vida, és un lloc que m’inspira i em fa sentir a casa.