El PP demana que l’Ajuntament de Barcelona inclogui el castellà en els clubs de lectura

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha reclamat aquest dissabte que el castellà sigui incorporat en els clubs de lectura que promou el consistori. El president del grup municipal dels conservadors s’ha declarat preocupat perquè, segons ha afirmat, el consistori organitza reunions a la ciutat per llegir i parlar sobre llibres escrits en diversos idiomes, com el català, l’anglès, l’alemany, el francès i l’italià, però no en castellà.

Notícies relacionades

«No podem permetre que des de les institucions públiques es menyspreï la llengua més parlada a la ciutat», ha al·legat Sirera, que ha recalcat que «l’espanyol és l’idioma més utilitzat pels barcelonins i les institucions públiques no haurien d’ignorar-lo». El popular s’ha declarat inquiet perquè «no es permeti als barcelonins i estrangers aprofundir en el coneixement d’una llengua universal que també és oficial a Catalunya».

Sirera ha instat l’ajuntament a rectificar i «incorporar el castellà abans que s’obrin els terminis d’inscripció, que comencen el 4 de setembre». El PP va resultar decisiu per investir el socialista Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona.